Pierdere importantă pentru U-BT. Un tânăr jucător s-a despărțit de “studenți”

Pierdere importantă pentru U-BT. Un tânăr jucător s-a despărțit de “studenți”
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Unul dintre baschetbaliștii de viitor ai formației clujene va evolua din sezonul următor la CSO Voluntari.

Convocat în premieră la echipa națională după titlul câștigat alături de U-BT, David Vida a ales să se despartă de “studenți”. În următoarele două sezoane, tânărul baschetbalist va evolua pentru câștigătoarea Cupei României din stagiunea precedentă, CSO Voluntari.

“CSO Voluntari a obținut angajamentul unuia dintre cei mai buni tineri jucători români. David Vida (1.96, extremă) va împlini 22 de ani pe 27 iulie și vine de la campioana României, U BT Cluj Napoca.

Originar din Satu Mare, David a strâns un palmares frumos la Cluj: trei Cupe, o Supercupă și două titluri de campion. Iar după acest sezon a fost convocat, în premieră, la echipa națională de seniori, pentru meciurile din august.

În 34 de partide, Vida a strâns medii de 18 minute, 5.1 puncte, 2.8 recuperări și 1.1 asisturi, cu 43% la aruncările de la mare distanță. Astfel, nu e nevoie să îl învățăm unul dintre motto-urile noastre: ”no twooos”. De asemenea, cifre apropiate a avut și în Cupa României, fiind în ambele competiții cel mai bun marcator și cel mai eficient jucător U23 al Clujului.

David Vida a semnat cu CSO Voluntari un contract valabil pe două sezoane. El li se va alătura noilor colegi după încheierea campaniei cu echipa națională.

Bun venit în Sud, David!”, a transmis clubul ilfovean.

Comenteaza