Petrolul merge la UEFA după scandalul de la Cluj: "Kovacs nu face cinste fotbalului"

Petrolul merge la UEFA după scandalul de la Cluj: "Kovacs nu face cinste fotbalului"
| Foto: frf.ro

Oficialii echipei ploieștene anunță că vor porni acțiuni împotriva arbitrului care a condus partida dintre "Lupii galbeni" și FRF.

Cele întâmplate luni în Gruia au pornit un întreg scandal în fotbalul românesc. "Feroviarii" s-au impus cu 1-0, însă nu rezultatul final a ieșit în evidență, ci prestația lui Istvan Kovacs, care a refuzat două penalty-uri oaspeților.

În urma acestor evenimente, președintele Petrolului, Claudiu Tudor, anunță că echipa ploieșteană va porni o acțiune împotriva lui Kovacs, atât la CCA, cât și la UEFA, în speranța că centralul în vârstă de 39 de ani nu va mai fi delegat la meciurile "Lupilor galbeni".

"Vom cere ca Petrolul să nu mai fie arbitrată de Kovacs. Mergem și la UEFA. Mai întâi către CCA, apoi și către UEFA. Kovacs nu face cinste fotbalului cu un asemenea arbitraj. Eu sunt de acord că mai poți greși, dar să sfidezi așa, să nu te duci tu la VAR. Cu alte cuvinte, ‘fac treaba mică pe tine, nu-mi spui tu mie ce să fac’. De ce mai punem VAR, de ce mai plătim barem? Kovacs aseară și-a luat baremul. Pentru ce?

Băieții trebuie să se concentreze și să înțeleagă că astfel de lucruri nu trebuie să se mai întâmple în fotbal. Sperăm să nu mai pățim așa ceva. Noi niciodată nu am ieșit să protestăm asupra arbitrajului, nici antrenorul, nici conducerea. Nu vrem ca fotbalul să se discute la televizor, dar când se întâmplă asemenea nenorociri nu ai cum să taci. Nu ai cum, pur și simplu. Sper să ia o suspendare prin care să fie un exemplu de urmat pentru toți arbitrii.

Știu că arbitrii români nu-l prea agreează pentru atitudine și cum îi tratează pe colegii lui. Am încredere în cei care fac delegări, chiar și în FRF, pentru că ceea ce s-a întâmplat aseară este și imaginea fotbalului românesc. Am încredere că ei nu sunt părtași la așa ceva și nu le convine ce s-a întâmplat la Cluj.

Cu siguranță clubul are o altă stabilitate în acest moment, am început și la copii și juniori să asigurăm alte condiții, clubul este pe un drum bun. Nu vrem să facem afirmații mari, dar încercăm să avem rezultate cel puțin la fel de bune ca anul trecut. Nu vrem avantaje pentru Petrolul, dar nici să fim dezavantajați. Vrem să fie corectitudine", a spus Claudiu Tudor pentru Playsport.

Comenteaza