Performanţă pe role. Cinci sportive din Cluj, medaliate în Spania

Performanţă pe role. Cinci sportive din Cluj, medaliate în Spania
Cinci clujence au reuşit performanţa de a aduce medalii României în urma rezultatelor obţinute la Competiţia Mondială de Role, care s-a desfăşurat în Spania în luna mai.

Echipa premiată a fost recompensată cu diplome de recunoaştere a performanţelor sportive, înmânate de către primarul Emil Boc. Edilul a ţinut să le mulţumească pe această cale pentru cinstea pe care au adus-o Clujului.

"Cinci eleve din Cluj au obţinut nişte rezultate excepţionale la Competiţia Mondială de Role. Vreau să ştiţi că echipa Clujului s-a clasat pe locul patru în lume, iar fetele noastre au obţinut medalii de argint şi bronz la această competiţie extrem de dură şi de prestigioasă în acelaşi timp intrând în competiţie cu naţionale al altor ţări care au ca tradiţie acest sport şi se antrenează ani şi luni bune în şir pentru asemenea performanţe. Vrem să le cunoască toţi clujenii, să le mulţumim pentru performanţă adusă Clujului şi să le asigurăm că le vom pregăti condiţiile necesare să se poate antrena corespunzător aici, la Cluj. Vrem să amenajăm în parcul din Gheorgheni un teren corespunzător pentru practicarea acestui sport", a declarat Boc.

Sportul este unul inedit, în special în România. Clujencele medaliate acum la concursuri internaţionale au început cu patinaj artistic pe gheaţă şi au ajus la practicarea acestui sport inedit, acela de a patina pe role, din pură întâmplare. Din cauza lipsei unui patinoar în Cluj-Napoca, antrenoarea fetelor a încercat să găsească o soluţie. "Doamna antrenoare ne-a dat o idee, să facem patinaj pe role. Se pare că avem mai mult succes şi mult mai multe satisfacţii. Chiar dacă este totuşi un pic mai greu, acest sport aduce o mulţime de beneficii", a spus Todora Luscalov, de 11 ani, cea care obţinut o medalie de argint în Spania.

Pasiunea fetelor pentru acest sport este una enormă, iar faptul că succesul nu întârzie să apară le face pe acestea să îşi dorească să avanseze cât mai mult posibil şi să se antreneze din greu pentru a face performanţă.

"Patinez de mai bine de şase ani şi sunt cam cinci de când fac performanţă. Chiar daca am avut un accident şi timp de un an nu am putut patina, pasiunea pentru sportul preferat m-a făcut să revin. Neavând oportunitatea de a ne antrena pe un patinoar artificial în Cluj, antrenoarea noastră a avut ideea de a face patinaj artistic pe role. Astfel, ne-am cumpărat role şi am început antrenamentele. Avem trei antrenamente pe pe săptămână, la care se adaugă alte două de rezistenţă", spune Ioana Teodorescu, medaliată cu bronz în Spania.

Clujencele au concurat în Spania cu peste 100 de sportivi din întreaga lume. "A fost foarte greu să ajungem pe podium, au fost multi concurenţi talentaţi, veniţi din toate ţăriledin lume, de la sportivi din America până la Rusia şi dată fiind situaţia, suntem mulţumiţi de rezultatele pe care le-am obţinut", adaugă Teodorescu. Micuţele campioane sunt antrenate de către Grety Marton, fostă multiplă campioană naţională la patinaj artistic între anii 1976-1987.

 

Comenteaza