Performanță importantă a CFR-ului. Clujenii sunt peste AS Roma sau Galatasaray în Europa

Performanță importantă a CFR-ului. Clujenii sunt peste AS Roma sau Galatasaray în Europa
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campioana României a impresionat în actualul sezon european și a reușit să obțină puncte importante pentru coeficientul UEFA.

CFR Cluj și-a început parcursul european în luna iulie și e la un pas de primăvară europeană. Performnața formației din Gruia le-a adus “feroviarilor” și avantaje financiare, însă le-ar putea ușura misiunea în următoarele sezoane. Punctele strânse de-a lungul stagiunii europene au propulsat clubul clujean până pe locul 29 în Europa, peste nume mari precum AS Roma, Galatasaray sau FC Porto. În plus, trupa lui Dan Petrescu se menține aproape de granzi ai continentului, precum Manchester United sau Arsenal.

Și Liga 1 se află într-o poziție bună, în clasamentul actualului sezon. Campionatul României se află pe locul al 11-lea, cu 4,875 puncte, o performanță importantă, având în vedere că punctele obținute de CFR se impart la patru. Totuși, campioana e încă departe de top în clasamentul general, care se calculează coeficientul din ultimii cinci ani. “Feroviarii” ocupă locul 135, care nu le poate asigura statutul de cap de serie în viitorul apropiat.

Comenteaza