Parteneriat între FRF şi Patronatul Organizatorilor de Pariuri împotriva trucării meciurilor

Parteneriat între FRF şi Patronatul Organizatorilor de Pariuri împotriva trucării meciurilor
Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România "Romanian Bookmakers" a încheiat un "Parteneriat pentru integritate in fotbal" cu FRF şi AFAN în ceea ce priveşte lupta împotriva trucării meciurilor, se arată într-un comunicat al POPR.

Cele trei instituţii s-au angajat să continue demersurile pentru realizarea unui cadru legislativ în care participanţii la pariurile sportive să fie protejaţi.

Directorul executiv al Romanian Bookmakers, Alexandru Debrezeni, a identificat motivele pentru care sunt trucate meciurile: "Evenimentele sportive sunt in general aranjate din doua motive. Pe de o parte poziţia în clasamente, iar pe de altă parte, datorită pariurilor. Acestea au consecinţe la nivel individual, când oficialii sau membrii unui club pariază pe rezultatul echipei lor, dar şi la nivel global, atunci cand implicaţiile sunt mult mai mari. Aici vorbim de criminalitatea organizată sau de mafia pariurilor, locuri unde se pot dezvolta acţiuni infracţionale conexe acestui domeniu, cu rădăcini în special în Asia de sud-est, dar cu ramificaţii şi în Europa".

Preşedintele Romanian Bookmakers, Liviu Popovici, a consideră benefică deschiderea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, organism în subordinea Guvernului, ce are rolul de a îmbunătăţi reglementarea acestor activităţi, precum şi de a le monitoriza şi controla.

"Salutăm deschiderea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc pentru sprijinirea parteneriatului nostru şi ne exprimăm încrederea că vor reuşi să activeze legislaţia online. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra demersurilor noastre de susţinere a integrităţii în sport" a declarat preşedintele Romanian Bookmakers, Liviu Popovici.

Patronatul Organizatorilor de Pariuri din Romania "Romanian Bookmakers" reprezinta cele mai importante companii de profil din Romania, a caror activitate acopera 70 la suta din piata pariurilor sportive.

Etichete
Comenteaza