Pandurii atacă de la Cluj grupele Europa League

Pandurii atacă de la Cluj grupele Europa League
Pandurii Târgu-Jiu vor primi pe Cluj Arena replica fostei finaliste a competiţiei, Sporting Braga, în încercarea de a accede în grupele Europa League.

Cei de la Pandurii au eliminat-o în ultimul tur pe Hapoel Tel Aviv, una dintre cele mai importante formaţii din Israel şi sunt optimişti înaintea manşei tur a play-off-ului cu Braga. "Forţăm intrarea în grupe, avem şansa noastră", explica preşedintele Eugen Pârvulescu. Meciul Pandurii- Sporting Braga se joacă în această seară de la ora 21:00 şi va fi transmis în direct pe Digisport 2.

Pandurii Târgu-Jiu a trecut fără emoţii de Levadia Tallin în turul II preliminat al Europa League, apoi a reuşit o surpriză eliminând Hapoel Tel Aviv. Acum, gorjenii sunt în faţa examenului final, urmând să se dueleze cu una dintre forţele campionatului portughez. Braga, mai veche cunoştinţă a clujenilor şi a CFR-ului, cu care a şi pierdut în sezonul trecut de Liga Campionilor (0-2 acasă, 1-3 la Cluj), vrea să tranşeze calificarea încă din primul meci. „Sper să marcăm cât mai mult, vom ataca şi vom încerca să ne facem jocul nostru. Îmi doresc un rezultat liniştitor în primul meci. Suntem favoriţi, însă nu îi vom subestima pe cei de la Târgu Jiu", a explicat tehnicianul Jesualdo Fereira în presa portugheză.

Pandurii vor să continue seria surprizelor la prima participare în cupele Europene, mizând pe entuziasmul jucătorilor. „Este o şansă mare pentru noi, putem scrie istorie şi suntem capabili de surprize. Am demonstrat acest lucru la Tel Aviv, când ne-am impus într-o manieră categorică. Sper să avem continuitate şi să facem un joc reuşit. Nu ne este frică de Braga, ne jucăm şansa şi vom forţa intrarea în grupe", a spus preşedintele Pandurilor, Eugen Pârvulescu.

În lotul Pandurilor figurează cinci fotbalişti care au trecut pe la „U" Cluj în ultimele trei sezoane, iar câţiva dintre ei sunt oameni de bază. Bogdan Unguruşan, Erico Da Silva, Vali Lemnaru, Alin Buleică şi căpitanul Christou Paraskevas au jucat în alb-negru în trecutul apropiat, iar Pârvulescu spune că s-a consultat şi cu ei când a ales Clujul ca loc de disputare al partidelor din Europa League. „Toţi sunt încântaţi că vor juca pe Cluj Arena şi sunt convinşi că se vor simţi ca acasă la Cluj. Contează mult că avem cinci oameni care au jucat la „U" şi care au fost apreciaţi de public", a spus oficialul gorjenilor. Antrenorul Cristi Pustai nu are probleme de lot şi va putea trimite în teren cel mai bun "11" posibil. Totuşi, Pandurii au un mare absent în Dan Nistor, mijlocaşul fiind proaspăt vândut la Evian, în Franţa.

Partida dintre Pandurii şi Sporting Braga, prima manşă din play-off-ul Europa League, se va juca joi, de la ora 21:00. Biletele pot fi achiziţionate de la stadion la preţul 15 lei (tribuna II şi peluză oaspeţi), 20 de lei (tribuna I) şi 50 de lei (sector VIP).

Patru ex-"U"-işti anunţaţi titulari

Antrenorul Cristi Pustai nu va face foarte multe modificări în echipă pentru partida din această seară, iar în primul "11" îşi vor face apariţia patru foşti fotbalişti ai Universităţii. Iată echipa pe care Pustai ar putea să o alinieze contra SC Braga: Mingote - Unguruşan, Erico, Paraskevas, Momcilovic - Nicandro, Anton - Buleică, Eric, Nicoară - Matulevicius. 7

Grigoraş vine la meci

Fost antrenor al Pandurilor, tehnicianul CFR-ului, Petre Grigoraş, va fi în tribune la meciul din această seară. Conducerea gorjeană l-a invitat la partidă, iar acesta a promis că va onora invitaţia şi va viziona partida împreună cu staff-ul său tehnic. 7

În grupe, tot pe Cluj Arena

Dacă se va califica în grupele Europa League, Pandurii vor juca meciurile de acasă tot pe Cluj Arena. "Le ţinem pumnii şi sper să se califice, pentru că ar avea de câştigat toată lumea din treaba asta. Nou i-am aşteptat şi pe Astra să vină şi îi aşteptăm în continuare, suntem deschişi pentru orice colaborare pentru că avem de câştigat. Pandurii vor juca tot pe Cluj Arena dacă ajung în grupe", a spus Radu Raţiu, directorul Cluj Arena S.A.

Comenteaza