Padel, cel mai nou sport din Cluj. Cum se joacă şi unde îl puteţi practica

Padel, cel mai nou sport din Cluj. Cum se joacă şi unde îl puteţi practica
Aflat la intersecția dintre tenis și squash, padel este un sport foarte dinamic, de echipă (sunt patru jucători pe teren), în creștere pe plan mondial.

Winners Sports Club a adus la Cluj celui mai nou și mai distractiv sport al momentului: padel.

Terenul de padel cu 2/3 mai mic decât un teren de tenis, dar regulile și punctajul sunt aceleași ca în tenis. Mingile sunt similare, dar mai puțin presurizate.

Cele două terenuri de padel inaugurate la începutul acestei săptămâni în Parcul Rozelor sunt construite cu cea mai nouă tehnologie în domeniu, fiind dotate cu nocturnă și gazon artificial care amortizează șocurile, protejând astfel articulațiile jucătorilor.

Terenurile de la Winners Sports Club au fost construite de compania Teren Padel, deținută de Jose Miguel Vinals, consulul onorific al Spaniei la Timișoara și, totodată, unul dintre cei mai activi promotori ai acestui sport în România.

Acest sport a fost inventat în Mexic în 1969 și este foarte popular în țări precum Spania, Mexic, Argentina, SUA sau Canada, dar în ultimii ani s-a răspândit și în Europa.

„Poate cea mai importantă caracteristică a acestui sport, și unul din motivele principale pentru care am ales să aducem padel in Cluj este faptul ca se adaptează în mod perfect pe nevoile jucătorului. Poate fi jucat de oricine, copii sau adulți, cu sau fără condiție fizică. Ne bucurăm că am avut posibilitatea de a oferi clujenilor o activitate sportivă nouă în care ei se pot bucura de compania prietenilor și a familiei, totul în aer liber", a declarat Simona Ciorcilă, președintele Winners Sports Club pentru site-ul oficial al clubului.

Având în vedere că se joacă în patru, padel e un sport care crează și întreține prietenii și alianțe ceea ce îl face perfect pentru grupurile de prieteni sau pentru sesiunile de team-building. Totodată, este o activitate fizică extrem de distractivă și eficientă: o oră de padel jucat la intensitate crescută poate arde până la 700 calorii.

Padel este un sport care naște pasiuni: Rafael Nadal, Serena Williams, Iker Casillas, Ronaldo sau Lionel Messi sunt câteva dintre celebritățile îndrăgostite de padel.

La Winners Sports Club, terenul de padel se închiriază cu un tarif între 50 si 80 de lei pe oră, în funcție de momentul zilei, ceea ce înseamnă, în condițiile în care sunt întotdeauna 4 jucători pe teren, un cost individual cuprins intre 12,5 și 20 de lei. Echipamentul de joc este oferit gratuit de clubul Winners fiecărui jucător.

Comenteaza