Video Omar El Kaddouri, primele impresii după transferul la CFR Cluj. Cine l-a convins să se alăture "feroviarilor".

Omar El  Kaddouri, primele impresii după transferul la CFR Cluj. Cine l-a convins să se alăture "feroviarilor".
| Foto: facebook.com/cfr1907

Jucător cu peste 100 de meciuri în Serie A, pentru echipe precum Napoli și Torino, marocanul e cel mai important nume ajuns în Gruia în pauza de iarnă.

Deși nu mai avea contract de 6 luni, CFR Cluj a decis să mizeze pe Omar El Kaddouri, mijlocaș cu un CV important. Marocanul în vârstă de 33 de ani speră să răplătească încrederea "feroviarilor" și să cucerească trofee alături de echipa clujeană.

După o perioadă în care s-a antrenat alături de noii colegi în încercarea de a ajunge la forma optimă, El Kaddouri a oferit și primele impresii de după transfer. Mijlocașul a dezvăluit că are o relație foarte bună cu cel alături de care ar putea juca în linia mediană, Panagiotis Tachtsidis, dar și că Răzvan Lucescu l-a sfătuit să aleagă CFR Cluj.

"Mi-am cunoscut colegii, e o atmosferă foarte bună, încerc să mă adaptez cât mai rapid la ceea ce dorește antrenorul și muncesc pentru a reveni în formă. Au trecut șase luni fără să am echipă, chiar dacă m-am antrenat pe cont propriu nu e la fel. Muncesc, nu sunt la 100%, dar voi încerca să fiu în formă maximă pentru că îmi doresc să joc. Am învățat multe în cele șase luni și sunt foarte motivat.

CFR Cluj e o echipă mare în România, o echipă care își dorește să câștige în fiecare competiție, iar asta e important pentru mine. Pe antrenor îl cunoșteam dinainte, asta a cântărit mult în decizia mea, dar și oamenii mi-au spus doar lucruri bune despre club. Chiar și fostul meu antrenor, Răzvan Lucescu, mi-a spus să vin aici.

Am jucat împreună cu Tachtsidis un an la Torino și am păstrat mereu legătura. În rest îl știam doar pe antrenor, am jucat împotriva lui. Am fost surprins că jumătate de echipă vorbește italiană, dar eu pot comunica și în engleză. Mă pot adapta mai rapid așa, italiana e bună, chiar dacă nu atât de importantă.

Cred că principala mea calitate e tehnica, îmi place să am controlul mingii. Când spun asta lumea crede că nu pot să alerg, dar pot face și asta, poate mai puțin decât înainte din cauza vârstei. Am jucat stilul pe care îl abordează antrenorul, cunosc sistemul, cunosc modul de lucru, deci nu cred că asta va fi o mare problemă. Sper să pot ajuta echipa să ajungăla un nivel superior, acesta e obiectivul meu.

Pentru acest sezon îmi doresc titlul și Cupa. Suntem în sferturile de finală, în campionat suntem pe locul al doilea, nu suntem departe, deci cred că vom reuși să revenim. Sunt optimist, am venit să câștig trofee, cred că acesta e cel mai bun sentiment în fotbal, așa numele tău ajunge în istoria unui club. Pentru sezonul următor îmi doresc să jucăm în Europa, e un sentiment aparte", a declarat mijlocașul.

Crescut în Belgia, de Anderlecht, Omar El Kaddouri a ajuns în Italia, unde a evoluat pentru Brescia, Sudtirol, Napoli, Torino și Empoli pentru ca în 2017 să fie transferat de PAOK Salonic, echipă alături de care a cucerit un titlu și trei Cupe ale Greciei.

Comenteaza