Obiectiv îndeplinit. "U" Cluj a învins fără emoții Chindia și și-a asigurat menținerea în Superligă

Obiectiv îndeplinit. "U" Cluj a învins fără emoții Chindia și și-a asigurat menținerea în Superligă
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a câștigat cu 2-0 meciul din runda cu numărul 8 a play-out-ului.

Oaspeții au început curajos partida de pe Cluj Arena, fiind condamnați la victorie de situația din clasament. Cea mai importantă ocazie a fost cea semnată de Popadiuc, care a ajuns în situație de 1 la 1 cu Gorcea, dar portarul clujean a respsins (11). Treptat, Universitatea Cluj a pus stăpânire pe joc, în special datorită mijlocașilor, Nistor fiind cel care s-a remarcat.

Aflați în fața unei defensive bine organizate, care a aglomerat spațiile de fiecare dată, "studenții" au fost nevoiți să încerce execuții de la distanță, Remacle a fost primul care a trimis spre poarta lui Moldovan, dar balonul a trecut alături (30).

Belgianul a avut mai mult noroc 5 minute mai târziu, când a finalizat din marginea careului o fază construită de Martic, Thiam și Tescan, spre bucuria fanilor de pe Cluj Arena. Până la finalul reprizei, șutul bun al lui Chipciu a fost salvat de Moldovan (44), astfel că scorul după 45 de minute era 1-0.

După revenirea de la vestiare, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au cedat inițiativa și au așteptat acțiunile oaspeților. Chiar dacă atacurile dâmbovițenilor nu au avut consistență, nici "Șepcile roșii" nu au reușit să construiască în jumătatea adversă. Cu toate acestea, orice dubiu asupra victoriei clujene a fost risipit la jumătatea reprizei. Remacle și Nistor au combinat în careul advers, iar cel din urmă a marcat cu un șut la colțul scurt (65).

Cel de-al doilea gol i-a scos pe oaspeți din joc, iar până la final, jucătorii Universității Cluj au încercat să ofere un spectacol de calitate celor prezenți pe stadion. Jocul de pase al "studenților" a fost impecabil, entuziasmul a fost la cote înalte, având în vedere că victoria "Șepcilor roșii", scor 2-0, a confirmat menținerea echipei clujene în Superligă.

Comenteaza