O nouă minune marca U-BT. Clujenii au revenit de la -18 și au câștigat la Ulm

O nouă minune marca U-BT. Clujenii au revenit de la -18 și au câștigat la Ulm
| Foto: u-bt.basketball

Campioana României a bifat încă un succes în EuroCup, scor 85-81, și și-a asigurat cel puțin locul al treilea în Grupa B.

Gazdele au început excelent jocul, cu un parțial de 8-0. Clujenii au reușit să restabilească egalitatea, însă din acel moment balanța s-a înclinat din nou în favoarea germanilor, care s-au distanțat pe tabelă. Astfel, după primele 10 minute, scorul era 24-17 pentru ratiopharm Ulm.

U-BT Cluj-Napoca a forțat revenirea, dar lipsa de eficiență și de inspirație i-a costat pe campionii României, iar ecartul s-a mărit. Mai mult, misiunea s-a complicat și mai tare când D.J. Seeley a fost descalificat în urma unui gest nesportiv. Așadar, la capătul primelor două sferturi, gazdele conduceau cu 51-36.

Pauza nu i-a ajutat prea mult pe elevii lui Mihai Silvășan, care au revenit pe parchet la fel de lispiți de energie și de idei. Chiar dacă "studenții" au profitat puțin de scăderea ritmului din jocul echipei germane, diferența era una formată din două cifre cu 10 minute înainte de final, scor 66-55.

Impulsionați de finalul sfertului precedent, clujenii au menținut ritmul și au egalat la 74 în mai puțin de 5 minute. O "triplă" din partea lui Patrick Richard i-a adus pe campionii României în avantaj cu 4:47 minute înainte de final. Ultimele secvențe au fost pline de suspans, dar U-BT a învins în cele din urmă, scor 85-81.

Cel mai un marcator al echipei clujene a fost Patrick Richard (27 de puncte, 3 pase decisive), fiind urmat de Bryce Jones (12 puncte, 6 recuperări), Mareks Mejeris și Karel Guzman (ambii câte 9 puncte).

Comenteaza