NTT DATA Romania și Napoca Baschet School, un parteneriat pentru viitorul sportului românesc

NTT DATA Romania și Napoca Baschet School, un parteneriat pentru viitorul sportului românesc
| Foto: facebook.com/Napoca-Baschet-School

Furnizorul și integratorul de servicii şi soluţii software sprijină clubul clujean de baschet, care a promovat, în ultimii ani, unele dintre cele mari talente ale baschetului feminin din România.

Înființat în urmă cu șase ani, Napoca Baschet School este un club format la inițiativa părinților mai multor sportive pentru ca acestea să își poată desfășura activitatea într-un mediu cât mai profesionist. Clubul are în prezent peste 80 de jucătoare legitimate, pornind de la vârsta de 6 ani, până la categoria de vârstă U20. Printre perfomanțele clubului se numără titlul de campioană la U18, dar și calitatea de vicecampioană la U18 și U16. În plus, cele mai bune sportive ale Napoca Baschet School evoluează în prima Ligă, la Universitatea Cluj sau la alte formații, dar și la loturile naționale ale României.

„În primul rând, pornim de la ideea jocului colectiv de baschet. Apreciem efortul individual al fiecărui copil, dar ne concentrăm pe jocul de echipă. Noi dorim să fie evidențiată colaborarea și lucrul în echipă. Trebuie să punem în valoare și efortul unei sportive în a ajuta o colegă”, spune managerul clubului, Cristian Chișiu.

Chișiu a vorbit și despre principalele obiective ale clubului, în 2019. „În acest an vom participa la multe competiții U20 și U16, dar și la grupe mai mici de vârstă, inclusiv mini-baschet și baby-baschet. La categoriile mari de vârstă obiectivul nostru este să concurăm la turneele finale. Nu punem presiune, dar ne dorim să participăm în fiecare an la turneele finale. În măsura posibilităților, noi încercăm să oferim sportivelor și meciuri amicale cu echipe din străinătate pentru că nu putem participa la competiții internaționale oficiale. Primim invitații la competiții din Ungaria și suntem priviți ca un adversar care merită luat în considerare”, a precizat managerul Napoca Baschet School.

foto facebook.com/Napoca-Baschet-School

Cristian Chișiu a discutat și despre colaborarea cu NTT DATA Romania. “Sprijinul NTT DATA Romania este foarte important pentru noi și este o colaborare pe care o avem încă de la începuturile clubului. Acest sprijin ne oferă stabilitatea necesară pentru a le oferi copiilor un mediu cât mai profesionist de dezvoltare. Prin asta înțelegem baza de antrenament, staff tehnic, colaborăm numai cu oameni certificați de Federație. Noi încercăm tot timpul să fim la punct cu partea logistică, ca sportivele să fie cât mai bine informate. Nu ne propunem să strângem un număr mare de copii și să le oferim doar șansa de a-și petrece la noi o oră după școală. Noi ne-am dorit ceva serios. Sprijinul NTT DATA Romania ne ajută să fim stabili în ceea ce privește baza materială”, a menționat Chișiu.

De-a lungul timpului, Napoca Baschet School a crescut mai multe sportive care au ajuns să evolueze la echipa națională. “Dacă este să vorbim despre jucătoare crescute de noi, care au jucat la loturile naționale, o pot menționa pe Irina Părău, care este componentă de bază a loturilor U18 și U20 ale echipei naționale. Anul trecut a participat la Campionatele Europene la acest nivel de vârstă. În plus, a participat și la Campionatul Mondial de baschet 3x3, alături de antrenorul nostru Carmin Popă, care pregătește și lotul național de 3x3.

Poza noua 12.03.2019

Irina Părău (nr. 21), foto fiba.basketball

De asemenea, am mai avut-o pe Nicolett Orban, care a participat alături de Irina la aceste competiții. Ea acum evoluează la Oradea. Irina este și căpitanul Unviersității Cluj, la doar 18 ani. O mai avem și pe Mihaela Maxim, componentă de bază a loturilor naționale, dar și pe Paula Cenan sau Marina Sfârlea. De-a lungul anilor am avut multe jucătoare care au ajuns să evolueze în Divizia A, la vârste foarte fragede”, a declarat Chișiu.

Managerul clubului a vorbit și despre modalitățile în care baschetul românesc poate crește. “Noi ne-am dori ca baschetul feminin să fie mai popular, însă, în cele din urmă este decizia mass-media. În ceea ce ne privește, noi încercăm să fim activi pe rețelele de socializare și avem un mic club de fani. Suntem câțiva oameni în toată țară, care ne promovăm reciproc, însă prea puțin ajunge în afara fenomenului.

Federația a luat câteva decizii în ultimii ani, care vor ajuta la creșterea baschetului. Aceste decizii impun cluburilor să folosească juniori români U23. Cluburile din România sunt dispuse să ofere foarte mulți bani jucătorilor străini pentru a obține rezultate imediate. Dar, ultimele decizii ale Federației sunt în interesul jucătorilor români”, a încheiat Cristian Chișiu.

Comenteaza