Noi detalii despre despărțirea lui Iuliu Mureșan de CFR Cluj: “Știam că voi pleca din momentul în care a venit noul patron”

Noi detalii despre despărțirea lui Iuliu Mureșan de CFR Cluj: “Știam că voi pleca din momentul în care a venit noul patron”
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Fostul președinte din Gruia a dezvăluit care au fost motivele pentru care a fost îndepărtat de la conducerea campioanei, după 17 ani.

Iuliu Mureșan a condus CFR Cluj pentru o perioadă îndelungată și a parcurs alături de “feroviari” drumul din Liga a 3-a până la grupele Ligii Campionilor. Totuși, fostul președinte a fost îndepărtat după schimbarea patronului formației din Gruia, care, susține Mureșan, a inclus o clauză în acordul e cumpărare în care era menționat că mandatul președintelui va fi unul limitat. Fostul conducător urma doar să asigure o perioadă de tranziție între vechea și noua organigramă.

“Normal că mi-e dor de Cluj, dar în viață trebuie să te adaptezi. Eram pregătit să nu mai activez în fotbal. Când am plecat de la CFR, mi-am zis în sine că nu voi mai lucra la alt club. Dar am avut vreo 2-3 discuții, chiar oferte pot să zic, și până la urmă cei de la Sibiu m-au convins să revin în fotbal după o pauză de 6 luni.

Eram pregătit, practic eu știam că voi pleca de la CFR din momentul în care a venit noul patron. Nu știam exact data, dar știam că e o chestiune de timp. Și așa a și fost. La 1 octombrie 2018 mi-a expirat contractul și mă așteptam. Uite, un lucru pe care nu l-am spus niciodată.

Atunci când s-a negociat preluarea clubului de către noii acționari se discutase că eu n-o să mai stau nu știu câți ani acolo. Aveam un mandat limitat în timp, noii proprietari și-au tot adus și adus oameni, era normal ca eu să plec. Nici n-am suferit, nici…”, a declarat Mureșan pentru Fanatik.

Fostul conducător din Gruia recunoaște că se află în continuare în relații bune cu șefii CFR-ului. “Chiar și după meciul cu Rennes mi-a dat un mesaj patronul echipei. L-am felicitat. Vorbesc și cu alții oameni din conducere, fără resentimente…Clubul acesta e ca și copilul meu, pot spune asta după atâția ani. L-am luat din Liga a treia, era total neperformant, și l-am dus la cel mai înalt nivel. Sunt legat de CFR și o să-mi rămână în suflet cât timp voi trăi”, a spus fostul președinte.

Comenteaza