Naționala de tineret, remiză albă contra Țărilor de Jos la Cluj-Napoca

Naționala de tineret, remiză albă contra Țărilor de Jos la Cluj-Napoca
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Selecționata condusă de Emil Săndoi a încheiat la egalitate, scor 0-0, cel de-al doilea amical disputat pe Cluj Arena.

Olandezii au început bine jocul și puteau deschide scorul încă din minutul 3. Zirkzee a reluat cu capul din apropierea punctul cu var, Hindrich era bătut, însă Drăgușin a scos de pe linia porții. Răspunul României a venit din partea căpitanului Screciu, care putea profita de greșeala lui Van den Berg, dar a trimis mult pe lângă poartă (9).

Oaspeții au preluat inițiativa, au dominat la capitolul posesie și s-au instalat în jumătatea românilor. Elevii lui Săndoi nu au avut replică pentru jocul olandezilor și au preferat să aștepte o oportunitate de a pleca pe contraatac, care nu s-a arătat în cele din urmă.

În ciuda dominației, tineretul Țărilor de Jos nu a reușit să își creeze ocazii importante, în timp ce Scherpen a șomat în poartă. Astfel, scorul pauzei pe Cluj Arena a fost 0-0.

Deși selecționerul Săndoi a încercat să trimită forțe proaspete în atac, situația din teren nu s-a schimbat prea mult. Oaspeții au controlat jocul, iar "tricolorii" au contat doar pe contraatac, însă ultima linie defensivă olandeză a părut de netrecut.

În ultimul sfert de oră, naționala de tineret a României a prins curaj, în fața unei apărări care a dat semne de slăbiciune după schimbările efectuate de Erwin van de Looi. Mai mult, Tavi Popescu l-a lăsat singur cu portarul pe Markovic, însă atacantul celor de la CS U Craiova l-a luat la țintă pe Scherpen (86). În ciuda ocaziilor din minutele de final, tabela de pe Cluj Arena a rămas înghețată la 0-0.

Comenteaza