Nagy Botond a cucerit titlul naţional al tăietorilor de lemne, la Gilău

Nagy Botond a cucerit titlul naţional al tăietorilor de lemne, la Gilău
Bihoreanul Nagy Botond a devenit pentru a doua oară campion al tăietorilor de lemne, în concursul desfăşurat sâmbătă lângă Gilău.

Cei mai buni opt tăietori de lemne din ţară s-au întrecut sâmbătă, în curtea unei cabane de lângă Gilău. Câştigător a fost desemnat Nagy Botond, din Săcuieni, judeţul Bihor, care a devenit pentru a doua oară în carieră campion naţional.

Tăietorii de lemne s-au întrecut în cinci probe, plus una demonstrativă. La concurs au asista circa 200 de persoane, deşi ploua torenţial, în rafale.

"Aceasta este ramura Stihl Timbersports a concursurilor de tăiat lemne, un fel de Formula 1 la automobilism sau de Liga Campionilor la fotbal. România este deocamdată în faza de pionierat, nici nu avem încă o federaţie, iar acesta a fost al treilea campionat naţional", a explicat Nagy Botond.

Bihoreanul va reprezenta România la campionatul mondial, în proba individuală. Competiţia va avea loc în Olanda, în luna septembrie. El va participa şi în proba pe echipe, alături de alţi patru dintre sportivii care s-au întrecut la Gilău.

Câştigătorul a fost răsplătit şi în bani. "E ca o primă de victorie la o echipă de fotbal de liga a doua", a glumit Nagy, de profesie kinetoterapeut.

La întrecerea de la Gilău au mai luat parte Csongor Nagy, Nicolae Nyamcsuk, Cristian Marina, Stefan Vetrak, Carol Palfi, Dan Petrescu şi Constantin Pleş.

Comenteaza