Mureșan: ”Hoban și Deac pot ajuta naționala și în următoarele preliminarii”. Pe cine mai propune CFR-ul

Mureșan: ”Hoban și Deac pot ajuta naționala și în următoarele preliminarii”. Pe cine mai propune CFR-ul
Iuliu Mureșan este convins că Ovidiu Hoban (34 ani) și Ciprian Deac (31 ani) pot ajuta naționala și în următoarele calificări. Președintele lui CFR Cluj mai propune încă un nume pentru selecționata pregătită de Cosmin Contra.

Ambii mijlocași au evoluat în ultimul meci al "tricolorilor" din preliminariile CM 2018, cel cu Danemarca (1-1), de la Copenhaga. Hoban a jucat chiar și în duelul cu Kazakhstan, de la Ploiești, scor 3-1. Pe de altă parte, Ciprian Deac a revenit în forță la națională după 6 ani și jumătate de la ultima apariție. A înscris primul gol în tricoul selecționatei de seniori pe final, când Danemarca conducea cu 1-0.

"Deac și Hoban au jucat foarte bine. Au avut cele mai mari realizări (în meciul cu Danemarca - n. red.). Sunt doi jucători experimentați. Mă bucur foarte mult că Deac a revenit cu gol. Sunt sigur că amândoi vor putea ajuta naționala și în următoarele preliminarii (pentru Euro 2020 - n. red.). Au viață sportivă și sunt profesioniști", a spus Mureșan, pentru ZIUA de CLUJ.

Oficialul "feroviarilor" crede că și fundașul Cristi Manea (20 ani) ar trebui chemat pe viitor. Apărătorul român are deja o prezența la prima reprezentativă, pe 31 mai 2014, într-un amical cu Albania (1-0). "Poate juca la naționala mare. E un jucător foarte talentat", a adăugat Iuliu Mureșan.

Cifrele celor trei ceferiști din acest sezon:

Ciprian Deac a prins 13 meciuri și a înscris 2 goluri pentru CFR în turul campionatului. La Echipa Națională, fotbalistul clujean are 12 apariții și un gol marcat.

Ovidiu Hoban a lipsit într-un singur joc în actuala ediție, cel cu Chiajna (1-0), din etapa a 10-a. În rest, mijlocașul care a evoluat și pentru "U" Cluj a jucat integralist, trecându-și de 3 ori numele pe tabela marcatorilor. Are 29 de jocuri și un gol pentru echipa națională, fiind prezent și la Euro 2016.

Cristian Manea a bifat toate minutele în tur. Este unul dintre cei mai folosiți jucători ai categoriei de vârstă U21. Are o selecție la prima reprezentativă, dar și 13 apariții la naționala sub 21 ani. În ultimul joc al "tricolorilor" mici, Manea a contribuit la victoria României în fața Elveției, scor 2-0, din preliminariile Europeanului de tineret din 2019.

Comenteaza