Moment istoric la Ploiești. Universitatea Cluj a reușit prima victorie pe terenul Petrolului

Moment istoric la Ploiești. Universitatea Cluj a reușit prima victorie pe terenul Petrolului
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația lui Ioan Ovidiu Sabău s-a impus cu 2-0 în fața "Lupilor galbeni", în runda cu numărul 4 a play-out-ului Superligii.

Pe un teren afectat serios de ploaie, "studenții" au început bine jocul. După câteva minute de acalmie, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au descoperit slăbiciunile adversarilor și le-au exploatat. În minutul 10, Thiam l-a găsit bine pe Nistor în fața porții, execuția mijlocașului a fost respinsă, dar Chipciu a venit bine din spate și a deschis scorul.

Clujenii au profitat de avantajul moral și au majorat diferența de pe tabelă. După un contraatac în superioritate numerică prost gestionat, Nistor a luat acțiunea pe cont propriu și l-a învins pe Vâlceanu cu un șut din marginea careului (16). După gol, "Șepcile roșii" au făcut natural pasul înapoi, iar gazdele puteau profita.

Deși acțiunile ofensive ale ploieștenilor nu au avut consistență, șutul tare trimis de Grozav a lovit transversala după o jumătate de oră de joc (30). Avertizați de ocazia fostului internațional, "studenții" au revenit în ofensivă, iar Thiam (32) și Tescan (34) au semnat ocazii importante. Totuși, scorul pauzei a fost 2-0 în favoarea Universității Cluj.

După revenirea de la vestiare, trupa lui Ioan Ovidiu Sabău a cedat inițiativa și a încercat să se bazeze doar pe contraatacuri. În ciuda faptului că "Șepcile roșii" le-au oferit posesia, ploieștenii au amenințat o singură dată poarta lui Gorcea, la 5 minute de la reluare, dar tânărul goalkeeper a respins șutul lui Grozav (50).

Buna organizare defensivă și modul în care mijlocașii au pus presiune pe adversarii direcți au asigurat liniștea Universității Cluj. Mai mult, Alex Chipciu putea reuși "dubla", dar Vâlceanu s-a opus la execuția sa din minutul 71. Clujenii au gestionat excelent ultimele minute ale partidei, s-au impus cu 2-0 și au obținut primul succes din istorie pe terenul Petrolului.

Comenteaza