Mohamed Salah Show. Meci senzațional între Liverpool și AS Roma

Mohamed Salah Show. Meci senzațional între Liverpool și AS Roma
| Foto: foto facebook.com/ChampionsLeague

“Cormoranii” și “giallorossi” au oferit o nouă seară magică de UEFA Champions League.

Într-o atmosferă demnă de o semifinal europeană, partida de pe Anfield Road a început tare. Strootman a avut prima ocazie încă din minutul 2, iar britanicii au răspuns prin Salah, Firmino și Oxlade-Chamberlain în primele 10 minute. După un sfert de oră, Klopp a fost nevoit să facă o schimbare, din cauza accidentării lui Chamberlain, care a fost înlocuit de Wijnaldum. În minutul 18, Kolarov a avut cea mai mare ocazie a Romei, când a lovit bara cu un șut de la distanță. După o jumătate de oră de joc, Sadio Mane a avut două ocazii, dar a tras peste de fiecare dată. Ocaziile trio-ului ofensiv al lui Liverpool, din următoarele minute, au anunțat ceea ce urma.

Mohamed Salah a deschis scorul printr-o execuție superbă, la vinclu, din marginea careului, în minutul 36. Două minute mai târziu, Dejan Lovren a lovit transversala porții italienilor. Romanii nu au apucat șă își revină, căci în prelungirile primei părți, Firmino l-a deschis perfect pe Salah, care l-a lobat elegant pe Alisson și a reușit dubla. Astfel, elevii lui Jurgen Klopp conduceau cu 2-0 la pauză.

Repriza secundă a început tot cu gazdele în atac. Britanicii au jucat ofensiv, dar fără să amenințe serios poarta adversă. Totuși, inevitabilul s-a produs și “cormoranii” au înscris și golul trei. Salah a avut o incursiune pe partea dreaptă și i-a pasat în mijlocul careului lui Mane, care a reluat în poartă, din cădere. Cinci minut e mai târziu, Firmino a înscris după o fază trasă la indigo cu cea de la golul patru. Brazilianul a reușit dubla după ce a reluat în colțul lung o centrare a lui Milner, din corner.

În ultimele 10 minute, băieții lui Eusebio Di Francesco s-au trezit din coșmarul trăit pe Anfield și au revenit în joc. Lovren a apreciat greșit traiectoria unei mingi, iar Dzeko s-a trezit singur cu Karius și a reușit să îl învingă pe goalkeeperul german. James Milner a comsi un henț în careu, iar Perotti a marcat la vinclu, din penalty, un gol care le dă speranțe pentru retur italienilor. La final, tabela indica un spectaculos 5-2 pentru Liverpool.

Jurgen Klopp a început în formula: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain (Wijnaldum ‘18), Henderson, Milner – Salah (Ings ‘75), Firmino (Klavan ‘90+3), Mane

Primul “11” al Romei a fost: Alisson – Fazio, Manolas, Jesus (Perotti ‘67) – Florenzi, De Rossi (Gonalons ’67), Strootman, Kolarov – Under (Schick ’46), Nainggolan – Dzeko

Miercuri se joacă cealaltă seminifnală, dintre Bayern Munchen și deținătoarea trofeului, Real Madrid.  

Comenteaza