MM Stoica, între FC Braşov, Timişoara şi “U” Cluj

MM Stoica, între FC Braşov, Timişoara şi “U” Cluj
Managerul vicecampioanei n-a mai rezistat crizei financiare acute de la clubul ialomiţean şi şi-a prezentat demisia. “U” Cluj este una dintre echipele care l-au ofertat.
Mihai Stoica, considerat de majoritatea oamenilor de fotbal drept cel mai bun manager sportiv din România, şi-a prezentat demisia de la Unirea Urziceni, la două zile după eliminarea “lupilor” din Champions League. Problemele financiare acute ale grupării patronate de Dumitru Bucşaru l-au determinat pe MM Stoica să demisioneze, iar bătălia pentru semnătura sa se dă între “U”, FC Braşov şi, mai nou, FC Timişoara.

În urmă cu aproape trei săptămâni, ZIUA de CLUJ dezvăluia motivele pentru care Mihai Stoica rezistă pe baricade la Urziceni, în ciuda dezastrului financiar de la gruparea ialomiţeană. Acesta le-a promis jucătorilor că nu-i va lăsa baltă până când nu-şi vor încasa banii cuveniţi, aici incluzând prima pentru participarea în Champions League sezonul trecut, dar şi restanţele salariale pe ultimele două luni. Stoica s-a bazat pe o calificare spectaculoasă în grupele Champions League sau măcar pe accederea în grupele Europa League.

După partida pierdută în deplasare la Zenit Sankt-Petersburg, MM a avut o întrevedere cu Dumitru Bucşaru, căruia i-a cerut garanţii că salariile urmează să fie plătită, anunţă persoane din anturajul managerului. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, fostul conducător al Stelei şi al Galaţiului şi-a anunţat oficial demisia, pe blogul personal. “Astăzi (vineri – n. red.), cel mai frumos capitol din cariera mea a luat sfârşit. A fost o despărţire tristă, dar simplă, fără reproşuri, neobişnuită pentru fotbalul românesc. Era normal să se întâmple aşa, pentru că această echipă a fost, este şi să sperăm că va rămâne, şi fără mine, o echipă neobişnuită”, a anunţat MM într-un post intitulat “Ultimele 5 minute”.

Imediat au început speculaţiile privind viitoare sa destinaţie. FC Vaslui a părut, în primă fază, echipa care are şansele cele mai mari să obţină semnătura managerului. Lucrurile s-au schimbat radical însă, după ce a apărut informaţia că la Vaslui va ajunge Gheorghe Chivorchian, şi el demisionar de la FC Timişoara. MM Stoica a reapărut rapid în lumina reflectoarelor, chiar la propriu, fiind prezent la partida de sâmbătă seara dintre FC Braşov şi Steaua Bucureşti. Stoica a luat loc în loja ardelenilor, alături de patronul Ioan Neculaie, ceea ce a alimentat zvonurile care-l dau ca şi “acontat” de “stegari”. Chiar şi FC Timişoara i-ar fi făcut o ofertă, anunţă presa de specialitate, însă şansele ca fostul manager al Unirii să aleagă Banatul sunt minime, având în vedere scandalurile dese între el şi Marian Iancu, finanţatorul timişorenilor.

Totuşi, singura ofertă concretă şi una dintre cele mai vechi aflate pe masa lui MM Stoica a venit de la “U” şi a fost confirmată de mai multă vreme de finanţatorul Florian Walter. “M-am întâlnit cu el la o petrecere dată de Dumitru Dragomir şi i-am zis «Mihai, ţi-am construit casa, am finisat-o, te aştept să-ţi dau cheile!» A zâmbit şi mi-a spus că nu se ştie niciodată. Mihai Stoica e un profesionist şi s-ar putea să colaborăm”, a spus atunci Florian Walter.

Nici fostul manager al Unirii nu a infirmat varianta “U” Cluj. “Nu pot să comentez nimic pentru că sunt sub contract cu Unirea Urziceni. «U» Cluj este un club de mare tradiţie, asta pot să spun”, a fost declaraţia lui Mihai Stoica, acordată cotidianului nostru în urmă cu o lună. La finalul Supercupei României, câştigată de CFR Cluj, la penalty-uri, în faţa Unirii Urziceni, managerul Unirii în acel moment făcea o declaraţie care i-a cucerit pe fanii lui “U”: “În Cluj există o singură echipă, se numeşte Universitatea”. După ce şi-a dat demisia de la Urziceni, MM Stoica a evitat orice contact cu presa.

Fanii l-au asaltat cu mesaje: “MM, hai la «U»!”

La puţin timp după anunţul demisiei, blogul personal al lui Mihai Stoica, mmstoica.ro, a fost asaltat de fani. Foarte mulţi dintre ei, simpatizanţi ai Universităţii, l-au anunţat pe fostul oficial al Unirii că este aşteptat cu braţele deschise la echipa “Şepcilor roşii”.

“MM, te aşteptăm cu drag la Universitatea Cluj. E de departe cea mai iubită echipă din Ardeal, stadionul va fi gata în curând, bani sunt, mai e nevoie de un conducător inteligent. Cât despre suporteri, cu siguranţă ai fi cel mai iubit conducător de club din România”, spune Mihai, unul dintre fani.


Comenteaza