Misiune îndeplinită pe Cluj Arena. "Studenții" sunt la 90 de minute de promovare

Misiune îndeplinită pe Cluj Arena. "Studenții" sunt la 90 de minute de promovare

Echipa pregătită de Erik Lincar a reușit să învingă Dinamo în prima manșă a barajului, scor 2-0.

Într-o atmosferă de meci mare creată de cele două galerii, oaspeții au avut inițiativa în primele minute și au forțat. Totuși, șutul de la distanță (9) și lovitura de cap (13), ambele semnate de Filip, au anunțat ceea ce avea să urmeze.

La o pasă în adâncime pentru Tescan, Eșanu a ieșit la marginea careului și a comis un fault dur, însă balonul a ajuns la Remacle, care a sprintat spre poartă și a deschis scorul (14).

"U" Cluj a continuat să evolueze curajos, iar după jumătatea reprizei, Tescan l-a lăsat pe Ely singur cu portarul, însă jucătorul de bandă a trimis pe lângă, deși a avea șansa unei pase în fața porții (24).

După ce "studenții" au scăpat fără gol la ocazia lui Torje (29), Tescan a șutat bine din unghi (34), însă tabela a rămas neschimbată, iar "U" Cluj a intrat în avantaj la cabine, scor 1-0.

Ca și în prima parte, dinamoviștii au început mai bine, iar la un minut de la reluare, Matei a trimis în transversală (46). Deși oaspeții au continuat să pună presiune, cea mai mare ocazie a fost a "studenților". Boiciuc a scăpat singur de la mijlocul terenului, dar s-a complicat în fața lui Eșanu și a ratat o șansă uriașă (57).

Clujenii au făcut pasul înapoi și s-au bazat pe contraatac, în timp ce trupa din capitală a căutat egalarea. "Șepcile roșii" au trăit periculos în a doua parte a reprizei secunde, fiind și în inferioritate numerică după eliminarea lui Ely Fernandes (72).

Salvați de Gorcea, care a respins cu piciorul de pe linia porții și din nou de transversală la șutul lui Irobiso (80), "studenții" au dat lovitura în minutul 83.

Ioan Filip a luat o acțiune pe cont propriu și, ajutat de Ribeiro, a ajuns în marginea careului advers de unde a centrat perfect cu exteriorul pentru Boiciuc, care și-a spălat păcatele și a reușit să înscrie. "U" Cluj a gestionat excelent ultimele minute și a obținut un succes mare, scor 2-0 în fața lui Dinamo. 

Comenteaza