Foto Micuţele gimnaste ale Clujului fac performanţă, dar riscă să rămână fără sala de antrenamente

Micuţele gimnaste ale Clujului fac performanţă naţională după mai bine de 30 de ani, însă riscă să rămână fără sala de antrenamente. Singura scăpare: oamenii de bine. 

În data de 3-4 octombrie 2020, au avut loc, la Ghimbav (Brașov), Campionatele Naționale de Copii (Mica Gimnastă). de unde Clujul s-a întors cu o medalie de aur câștigată de Maia Metea, categoria Mica Gimnastă 7 ani. De asemenea, Maria Mihuț a obținut medalia de bronz- la categoria Mica Gimnastă 8 ani.

Componentele echipei de gimnastică ritmică a CSM Cluj-Napoca au avut o prestație onorabilă, 4 dintre ele reușind la individual compus să facă parte din primele 8 gimnaste la nivel naţional: Maia Metea locul 1, Damaris Ielciu locul 5 (locul 5 la cerc și 6 la fără obiect), Maria Mihuț locul 6 (locul 3 la fără obiect și 7 la cerc), Irina David locul 8, Voivod Dalia locul 11 (locul 5 la exerciţiul fără obiect) şi Bodea Alexandra locul 15.  "De menționat faptul că Maia Metea, Damaris Ielciu și Maria Mihuț au obținut și calificarea pentru Cupa României, unde se vor întrece primele 6 gimnaste de la fiecare categorie de vârstă, fiind totodată un regal al gimnasticii ritmice românești, care va avea loc în noiembrie, la București", punctează antrenoarea Adriana Gîrbă.

De asemenea, în data de 22-25 octombrie 2020, au avut loc la Ploiești Campionatele Naţionale de junioare mici, junioare și senioare, de unde CSM Cluj-Napoca s-a întors cu o medalie de bronz câștigată de Teodora Potfălean, la exerciţiul cu cerc. "Mai avem și un loc 4 și un loc 5, câștigate de Giulia Pop, la exerciţiul cu Minge. respectiv cu Panglică. Avem în sală gimnaste cu mare potențial. dar este foarte greu, mai ales că, din cauza condițiilor de antrenament, fetele noastre nu pornesc de pe aceeași poziție de start cu celelalte concurente din țară. Avem prea puține ore de antrenament în sala mare pentru nivel de junioare", a spus antrenorarea secţiei. 

Din nefericire, micuţele ginamnstice ale Clujului riscă să rămână fără sala de antrenamente.

"Din păcate, în ciuda acestor frumoase rezultate, suntem cu un picior în prăpastie la un pas de distrugere a ceea ce s-a construit cu multă muncă, pasiune, devotament și determinare acum 3 ani împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Gimnastică Ritmică, DJTS Cluj și nu în ultimul rând direcotul Mănăşturean de la CSM Cluj-Napoca, care au pus umărul la înființarea secției de gimnastica ritmica de performanţă la Cluj-Napoca .

Situația în care ne aflăm este una tragică, de a nu ne mai putea continua activitatea, deoarece Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca, condus actualmente de noul director interimar, nu mai poate asigura chiria sălii în care ne-am antrenat pănă acum. Țin să vă aduc la cunoștință faptul ca, începând de anul trecut, numele orașului Cluj-Napoca a apărut pentru prima oară pe harta gimnasticii ritmice românești, după o absența de mai bine de 30 de ani și anul acesta deja am reușit să aducem prima medalie de aur la Cluj-Napoca.

Singura noastră șansă sta în bunăvoința sponsorilor și a persoanelor cu inimă mare care ne-ar putea sări în ajutor pentru ca aceste micuțe gimnaste să-și poată continua activitatea și munca asidua pentru a-și atinge visul de a ajunge mari campioane", a declarat antrenorarea Adriana Gîrbă. 

Cupa României, împreună cu Festivalul Național de Gimnastică Ritmică, vor avea loc la București, în perioada 7-8 noiembrie 2020.

Comenteaza