Metamorfoza lui Lemnaru: din tribună, direct în topul golgheterilor

Metamorfoza lui Lemnaru: din tribună, direct în topul golgheterilor
Cu cinci goluri marcate, patru dintre ele reuşite doar în ultimele două partide, acesta a ajuns pe locul patru în clasamentul marcatorilor Ligii I. În urmă cu două luni, atacantul nu prindea nici banca la Pandurii.

Valentin Lemnaru a renăscut odată cu transferul la Universitatea şi odată cu el s-a schimbat în bine şi mersul echipei. Atacantul care a ajuns să vadă din tribună meciurile Pandurilor în urmă cu nici două luni, a devenit unul dintre golgheterii campionatului, cu cinci goluri marcate, la egalitate alţi cinci jucători, printre care şi stelistul Federico Piovaccari.

Jucătorul în vârstă de 29 de ani anunţă că mai are multe de spus în acest sezon şi le-a promis suporterilor că toamna anului viitor va găsi pe „U" tot în Liga I. Lemnaru este, fără îndoială, unul dintre favoriţii suporterilor Universităţii. Atacantul a pus umărul la promovarea echipei în Liga I, cu 12 goluri marcate în sezonul 2009-2010, iar apoi şi-a mai trecut în cont încă patru reuşite pe prima scenă. Din păcate pentru el, a mai rezistat la Cluj doar până în acea iarnă, fiind pus pe lista de transferuri la solicitarea lui Ionuţ Badea. „Lemnaru e un jucător extraordinar care iubeşte această echipă. Nu ascund că a plâns când a plecat, dar e mai bine acum pentru el pentru că are ocazia să joace meci de meci la Pandurii", avea să povestească la acea vreme Florian Walter, finanţatorul Universităţii.

Soarta a făcut ca Lemnaru să revină în „alb-negru" în cam acelaşi mod în care a părăsit echipa. Cristan Pustai, tehnicianul celor de la Pandurii, i-a transmis că e abia a treia opţiune pentru postul de atacant şi, după ce în primele două meciuri ale sezonului a bifat 77 de minute, nu a mai făcut parte din lot. Oferta Universităţii a venit la ţanc. Luni, după meciul cu Corona Braşov, în care a marcat o „dublă", dar a ratat şansa de a urca în clasamentul golgheterilor, irosind un penalty, Lemnaru le-a făcut o promisiune suporterilor: "„U" Cluj nu pică în „B"! Vrem să facem 13 puncte după meciul cu Braşov, pentru ca în retur să facem meciuri mai bune, să ne salvăm de la retrogradare. E păcat ca această echipă să retrogradeze", a mărturisit golgheterul, urmărit din tribune de numai 1.300 de fani. Atacantul crede că lipsa lor e justificată, având în vedere rezultatele slabe din prima parte a returului. „Atât timp cât echipa nu are rezultate este normal ca suporterii să fie supăraţi. Dar acum, după aceste două victorii, sperăm să fie alături de noi, începând cu meciul cu FC Braşov", a mai spus Lemnaru, la Digisport, imediat după meci.

Fotbalistul în vârstă de 29 de ani mai are contract până în vară cu „U" Cluj, însă există posibilitatea ca angajamentul să-i fie prelungit prin acordul părţilor. Pentru „Şepci" urmează acum un alt meci de maximă importanţă, mâine, tot pe Cluj Arena, contra celor de la FC Braşov. Partida se va juca de la ora 19:00 şi va fi transmisă în direct de Dolce Sport.

0 goluri au marcat în acest campionat ceilalţi doi atacanţi ai Universităţii, Cătălin Dedu şi Marius Ene. Primul a dispărut din lot din cauza unei accidentări.

Comenteaza