Metaloglobus – “U” Cluj 0-1. Gavra a adus cele trei puncte pentru clujeni

Metaloglobus – “U” Cluj 0-1. Gavra a adus cele trei puncte pentru clujeni
| Foto: FC Universitatea Cluj / Cristi Cosma

“Șepcile roșii” s-au impus la limită în prima etapă a returului și s-au apropiat la un singur punct de locurile care garantează promovarea.

Cu Bogdan Lobonț prezent în tribune, partida din capitală a început echilibrat, cu ambele echipe încercând să își studeize adversarul. Universitatea a controlat prima jumătate a reprizei, dar fără să amenințe poarta gazdelor. Treptat, jucătorii de la Metaloglobus au preluat inițiativa și s-au instalat în jumătatea clujenilor. Bucureștenii au avut și două situații bune de a marca, dar Dur-Bozoancă a avut intervenții sigure. Astfel, scorul pauzei a fost 0-0.

Gazdele au avut inițiativa și în startul actului secund, iar fotbaliștii de la Metaloglobus au fost periculoși în două rânduri în primul sfert de oră al reprizei. Clujenii au primit o lovitură în minutul 56, când Mircea Cojocaru a fost trimis în tribună. În ciuda deciziei arbitrului, “studenții” s-au aruncat în ofensivă, iar în minutul 62, golgheterul Gavra a deschis scorul. Răspunsul gazdelor a venit imediat, când Herea a tras puțin pe lângă poartă. Bucureștenii au forțat în finalul meciului, dar Dur-Bozoancă li s-a opus excelent în ultimele minute de joc și Universitatea s-a impus la limită, 1-0.

Echipe de start:

Metaloglobus: Geantă - Buzea, Panait (Vlad ‘83), Caramalău - Costache, Mino Sota, Andrei (Ghenovici ‘66), Sava - Nicolae, Ov. Herea, Potecea (Jordan ‘75)

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – Abrudan, Cordoș, Berci – Al. Coman, Giurgiu, Sepsi, Taub – Hațiegan, Gavra (M. Coman ‘85), Goga (Florescu ‘77)

Pentru clujeni urmează ultimul meci al anului, partida împotriva Chindiei Târgoviște, una dintre rivalele la promovare.

Comenteaza