Foto Mesajul U-BT Cluj, după ce Kuti Nandor a fost acuzat că a simulat o accidentare pentru a lipsi de la lotul național

Mesajul U-BT Cluj, după ce Kuti Nandor a fost acuzat că a simulat o accidentare pentru a lipsi de la lotul național
| Foto: u-bt.ro
Mesajul U-BT Cluj, după ce Kuti Nandor a fost acuzat că a simulat o accidentare pentru a lipsi de la lotul național
BC Timișoara – U-BT 86-90. Două din două pentru elevii lui Silvășan

Clubul clujean a oferit poziția sa în cazul baschetbalistului care a fost pasibil de suspendare, după ce nu s-a prezentat la reunirea lotului “Vulturilor”.

U-BT a reacționat pentru prima dată în cazul lui Kuti Nandor, basschetbalist al formației clujene. Clubul a oferit o poziție oficială, după ce jucătorul a fost acuzat că a simulat o accidentare pentru a nu participa la acțiunile lotului national. Baschetbalistul a scăpat totuși de suspendare, spre deosebire de fostul coleg Rolland Torok, care nu va putea juca în primele patru luni ale sezonului. Cu taote acestea, cazul lui Kuti ar putea fi rejudecat, iar clubul clujean a oferit dovezi care să susțină poziția jucătorului.

“Clubul nostru este la curent cu discuțiile din ultima perioadă, care îl vizează pe jucătorul Nandor Kuti. Mai mult, suntem la curent și cu declarația făcută de secretarul general al Federației Române de Baschet, Dan Berceanu. Acesta a dat de înțeles că accidentarea suferită de sportivul nostru nu este reală și că oricine poate prezenta documente care să ateste o anumită problemă medicală.

Cu tot respectul pentru personalitatea și activitatea domnului Berceanu, nu credem că acesta deține cunoștințele medicale necesare să se pronunțe într-o astfel de situație. Totodată, declarația domnului Berceanu este departe de adevăr, în condițiile în care Nandor Kuti a fost întotdeauna dispus să se alăture acțiunilor echipei naționale.

La fereastra din februarie a precalificărilor la EuroBasket 2021, Kuti a avut o accidentare și nu a putut juca. La momentul respectiv, nu a fost nevoie ca baschetbalistul să se întâlnească cu medicul echipei naționale, pentru a primi o confirmare a diagnosticului.

De această dată, Nandor Kuti a suferit o fractură de stres și poartă de aproximativ patru săptămâni o orteză specială, care îl ajută la recuperare. Cu scopul de a clarifica orice nelămurire, vă prezentăm și două copii ale radiografiilor efectuate de sportivul nostru. Imaginea din stânga surprinde rezultatul înregistrat acum o lună, iar cea din dreapta reprezintă rezultatul primit acum două zile.

Mesajul U-BT Cluj, după ce Kuti Nandor a fost acuzat că a simulat o accidentare pentru a lipsi de la lotul național

Se observă, așadar, o îmbunătățire a condiției medicale. Chiar și așa, baschetbalistul legitimat la U-Banca Transilvania va trebui să poarte orteza cel puțin o lună. Ulterior va începe antrenamentele și va rata cu siguranță startul noii ediții a Ligii Naționale, dar și unele confruntări din FIBA Europe Cup.

În altă ordine de idei, U-Banca Transilvania își susține jucătorii să meargă la echipa națională, indiferent de categoria de vârstă. Din acest punct de vedere, vă reamintim faptul că în reprezentativele U16 și U18 predomină juniorii legitimați la clubul nostru.

U-Banca Transilvania va continua să își sprijine jucătorii și antrenorii să reprezinte clubul și țara în competițiile internaționale. De asemenea, vom continua să fim una dintre formațiile care încearcă, prin orice mijloc posibil, să ajute baschetul românesc să se dezvolte”, se arată în comunicatul transmis de U-BT Cluj.

Comenteaza