Mesajul lui Emil Boc pentru conducătorii de la "U": “Dacă echipa nu se va redresa în acest tur de campionat, ne vom întâlni și vom lua deciziile în consecință”

Mesajul lui Emil Boc pentru conducătorii de la "U": “Dacă echipa nu se va redresa în acest tur de campionat, ne vom întâlni și vom lua deciziile în consecință”
| Foto: facebook.com/FCUCluj

Primarul se delimitează de procesul decizional din cadrul clubului și susține că pentru situaţia echipei vor răspunde, la iarnă, membrii Consiliului Director, format din reprezentanți ai universităților de stat din Cluj și de reprezentantul Consiliului Local.

Deși porneau cu gândul la promovare, “studenții” au un început de stagiune cum nu se poate mai prost. În patru etape au reușit să obțină doar o victorie și au fost învinși de trei ori, ajungând pe unul dintre cele patru locuri retrogradabile. După o perioadă de vară ce a consemnat schimbări masive la nivelul lotului și al staff-ului tehnic, odată cu aducerea noului team manager moldovean Octavian Moraru (au fost transferaţi opt portughezi și un moldovean), suporterii și-au pierdut deja răbdarea cu echipa lui Cristi Dulca.

Fanii au început să ceară explicații pentru strategia care a împins echipa mai aproape de Liga a 3-a decât de elita fotbalului românesc, primarul Emil Boc a explicat situația de la club. Edilul susține că deciziile aparțin în totalitate celor din Consiliul de Administrație, iar aceștia vor fi evaluați la finalul turului de campionat, când se vor lua decizii în legătură cu viitorul echipei.

“La Universitatea Cluj este o echipă care și-a asumat răspunderea, care va prezenta un bilanț ce va fi analizat. Eu nu am adus niciun antrenor, niciun jucător, nu m-am implicat deloc în vreo decizie administrativă. Cei care au luat decizii trebuie să și le asume. Evident, vom trage o linie conform planului de conducere pe care îl avem cu universitățile clujene și, dacă echipa nu se va redresa în acest tur de campionat, ne vom întâlni și vom lua deciziile în consecință.

Deocamdată, atât universitățile, cât și Primăria și Consiliul Local și-au desemnat reprezentanți legitimi, care și-au asumat deciziile pe care le-au luat. Ei și le vor asuma până la capăt, așteptăm să vedem mișcarile pe care ei le vor propune. Noi nu interferăm în procesul decizional, dar cerem socoteală. Noi, cei de la universități și de la Primărie, nu ne pricepem la fotbal. Eu nu știu dacă e bun Cristi Dulca, îl respect, așa cum i-am respectat și pe Neluțu Sabău sau pe Bogdan Lobonț.

Nu am interferat și nu interferez, nu e de competența noastră. Sunt oameni care au fost numiți de structurile care compun conducerea și acolo se iau decizii. Așteptăm o evaluare, nu tragem cu tunul imediat, dar evaluarea va fi făcută de către cei care sunt competenți în materie decizională. Dacă echipa nu va reintra pe o traiectorie ascendentă vom decide și vom proceda în consecință”, a spus Emil Boc la ZIUA Live.

Comenteaza