Mesajul lui Costel Enache după două înfrângeri consecutive: “Suntem într-un moment delicat și trebuie să strângem rândurile”

Mesajul lui Costel Enache după două înfrângeri consecutive: “Suntem într-un moment delicat și trebuie să strângem rândurile”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul Universității Cluj a vorbit despre perioada slabă prin care trece formația sa după focarul de coronavirus cu care s-au confruntat “studenții”.

“Șepcile roșii” au revenit în teren după o absență cauzată de mai multe infectări cu COVID-19. Totuși, rezultatele au fost negative, 1-2 cu Reșița și 0-1 cu Rapid. În ciuda celor două eșecuri, Costel Enache e optimist și le transmite jucătorilor să compenseze lipsurile fizice prin atitudine în teren.

“Nu suntem în cea mai bună perioadă, e clar. Eu am mai trăit experiența și mă așteptam să plătim perioada de carantină. Din punct de vedere mental e foarte greu să aduci jucătorii în 2-3 zile sau 2-3 antrenamente la un nivel bun de joc.

Apoi, din punct de vedere fizic e imposibil. Nici vremea nu ne-a ajutat, terenuri grele, meciuri unul după altul. Am mai pierdut și din jucători, era aproape inevitabil să nu îi expunem cu acest mod de a ne desfășura activitatea.

Suntem într-un moment delicat și trebuie să strângem rândurile, să trecem peste momentele grele și să încercăm să compensăm cu atitudine, cu determinare și dăruire în teren. Am avut șansa unor rezultate care ne-au ținut aproape de obiectiv, însă e rândul nostru să ne adunăm punctele”, a declarat Enache.

Tehnicianul a prefațat și jocul cu Csikszereda. “Dacă ar fi să caracterizăm echipa din Miercurea Ciuc putem spune că e o formație omogenă, o echipă agresivă și bine organizată. E o formație cu rezultate fluctuante în ultima perioadă, dar e o echipă preocupată de joc, are o atitudine foarte bună.

Categoric avem nevoie de un rezultat pozitiv. Am făcut deja mulți pași greșiți și nu mai e cazul de încă unul. Se aglomerează programul, jucăm la Huși, apoi acasă cu Farul. Terenurile sunt grele, dar nu avem timp de plâns, trebuie să căutăm soluții”, a spus antrenorul.

Costel Enache a discutat despre tinerii din lotul Universității Cluj. “E o concurență foarte bună pentru locurile U20. Am rămas impresionat de când am venit. Pop, Dican, Telcean, Meșter, Mâneran, Negrean sunt jucători foarte tineri cu un potential extrem de mare. Regula pe care Federația o impune îi ajută.

Noi trebuie să căutăm soluțiile cele mai bune pentru rezultatul imediat al echipei, iar cei mai în formă jucători vor juca. În zona centrală avem nevoie de experiență, însă nu înseamnă că nu folosim jucători tineri în acea zonă”, a explicat tehnicianul.

Antrenorul a transmis un mesaj cu ocazia sărbătorii de 101 ani ai Universității Cluj. “Eu consider că acest club e singurul cu continuitate. Și Ceahlăul Piatra Neamț, echipa din orașul meu are cam aceeași vârstă, dar nu cred că au mers cu același statut până la capăt. Când vorbim de “U”, vorbim de spirit și rar mai simți în România că un club poate aduna atâta emoție și atâta pasiune.

Indiferent la ce nivel e echipa, noi ne dorim să fie și mai sus, echipa aceasta a transmis ceva și a avut în jurul ei oameni care au hrănit-o spiritual. Cred că acesta e câștigul cel mai mare până la urmă”, a spus Costel Enache.

Robert Neciu, ruptură de ligamente încrucișate

Tehnicianul a vorbit și despre problemele de lot cu care se confruntă. “Din păcate accidentările ne costă mult. Neciu are o ruptură de ligament încrucișat anterior și o ruptură de menisc, e o accidentare gravă. Va dura foarte mult până va reveni în rândurile noastre. Tamaș are o întindere de ligament colateral și un edem osos. Alex Pop a suferit o entorsă și va mai sta vreo 3-4 zile. Și îl mai avem pe Meșter, care are o inflamanție în zona inghinală”, a dezvăluit antrenorul.

Universitatea Cluj va juca joi, de la 16:30, cu Csikszereda.

Comenteaza