Meci nebun la Iași. CFR a revenit de la 0-2, dar se întoarce cu un singur punct din Moldova

Meci nebun la Iași. CFR a revenit de la 0-2, dar se întoarce cu un singur punct din Moldova
| Foto: facebook.com/cfr1907

Echipa antrenată de Andrea Mandorlini a încheiat la egalitate întâlnirea de pe terenul celor de la Poli Iași, scor 3-3.

Spre surprinderea "feroviarilor", gazdele au început curajul meciul, iar Sava a intervenit salvator în fața lui Phelipe în minutul 2. Ieșenii au continuat forcing-ul, în timp ce trupa clujeană nu a avut replică.

Astfel, la o fază pornită tot din gheata brazilianului, Harrison a finalizat din cădere și a scuturat plasa porții (11). Poli a profitat de uluiala generală din tabăra oaspeților, iar la jumătatea reprizei, Phelipe a avut un nou moment de inspirație, iar Katanec a majorat diferența (2).

Apoi, ca prin magie, trupa din Copou s-a prăbușit, iar elevii lui Mandorlini au prins puteri nebănuite. La capătul unei faze încâlcite, la care apărarea ieșeană a visat, Avounou a redus din diferență. CFR a încercat să profite de momentul bun, iar Ajeti a restabilit egalitatea în urma unui corner (39).

A urmat o fază inexplicabilă. Rămas singur cu portarul, Avounou l-a luat la țintă pe Lung Jr., mingea a ajuns la Muhar, care a șutat puternic în bară, deși avea poarta goală în față (42). Totuși, croatul s-a revanșat înainte de pauză, când a centrat pentru Otele, iar nigerianul și-a adus echipa în avantaj (44). Astfel, CFR Cluj a reușit o revenire sezațională și conducea cu 3-2 la finalul primei părți.

În primele minute ale actului secund, trupa condusă de Andrea Mandorlini a continuat să pună presiune, în speranța unui gol care i-ar putea desprinde decisiv. Cu toate acestea, ieșenii au fost cei care au înscris, prin Harrison, care a reușit astfel dubla (62). Replica a venit din partea lui Bîrligea, dar reușita internaționalului a fost anulată (69).

Chiar dacă "feroviarii" sunt implicați în lupta pentru titlu, iar Poli Iași e o echipă revenită în vară pe prima scenă a fotbalului românesc, gazdele au fost cele care au controlat ultima parte a partidei, în timp ce clujenii nu s-au mai apropiat de poartă. Așadar, CFR Cluj a încheiat la egalitate duelul din etapa a 16-a, scor 3-3.

Comenteaza