Meci interzis cardiacilor la Sânmartin. "U" Cluj a întors soarta partidei cu Metaloglobus în ultimele 10 minute

Meci interzis cardiacilor la Sânmartin. "U" Cluj a întors soarta partidei cu Metaloglobus în ultimele 10 minute
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Erik Lincar a obținut o victorie remarcabilă, scor 2-1, grație golurilor marcate după minutul 84. 

Universitatea Cluj a început bine jocul de la Sânmartin și a avut inițiativa în primele minute ale partidei. Prima ocazie a echipei clujene a venit din gheata lui Victor Dican, care a șutat bine de la distanță, iar portarul Gavrilaș a deviat în bară (14).

Răspunul oaspeților a venit prin Ovidiu Herea, care a reluat cu capul puțin pe lângă poarta apărată de Gorcea (17). Totuși, pe fondul unui joc echilibrat, veteranul celor de la Metaloglobus a reușit să deschidă scorul.

După aproape o jumătate de oră de joc, Caramalău s-a înâlțat peste apărarea clujeană, a deviat cu capul pentru Enache, al cărui șut a fost respins de Gorcea, însă balonul a ajuns la Ovidiu Herea, care a îndeplinit o simplă formalitate.

Până la finalul primei părți a meciului, Universitatea Cluj a alergat în zadar după golul egalizator. Astfel, oaspeții conduceau la pauză, la Sânmartin, scor 1-0.

Jocul s-a desfășurat după același scenariu și în startul actului secund. “Studenții” s-au apropiat greu de poarta lui Gavrilaș, iar când au ajuns în careul advers nu au reușit să pună probleme serioase. Treptat, jucătorii de la Metaloglobus au renunțat total la ofensivă, însă nici așa clujenii nu au reușit să egaleze.

În ultimul sfert de oră, oaspeții a rămas în 10 oameni, după ce fostul “student” Răuță a fost eliminat în urma unui fault asupra lui Blejdea. Mijlocașul Universității Cluj a revenit imediat la datorie și a semnat cea mai mare ocazie a reprizei pentru “Șepcile roșii”, când a trimis puțin peste din lovitură liberă (76).

În cele din urmă, cu șase minute înainte de final, Dican a  a reluat în plasă o centrare venită din corner și a restabilit egalitatea (84). Puștiul Hofman a avut și el o mare ocazie de a duce Universității Cluj cele trei puncte (90), în Boiciuc a fost eroul "studenților". Golul înscris de atacantul moldovean în prelungiri (90+5) a trimis toate cele trei puncte la Cluj-Napoca.

Comenteaza