Mario Camora, lusitanul de la CFR Cluj cu cetăţenie română, primul ,,străin” ce va evolua sub culorile tricolorului

Mario Camora, lusitanul de la CFR Cluj cu cetăţenie română, primul ,,străin” ce va evolua sub culorile tricolorului

Lusitanul, care se află în România încă din 2011 și a obținut cetățenia, a stârnit multe discuții. Numeroși fani și oameni de fotbal au declarat că nu vor jucători naturalizați în echipa ”tricolorilor”.

Mirel Rădoi a anunțat lista de jucători convocați pentru, sperăm noi, dubla de calificare la Campionatul European de Fotbal din 2021 cu Islanda și Bulgaria / Ungaria, dar și pentru cele două meciuri din Liga Națiunilor cu Norvegia și Austria. Pentru această acțiune, CFR Cluj dă cinci jucători. Mario Camora a fost convocat în premieră.

Căpitanul celor de la CFR Cluj, Mario Camora, a fost convocat în premieră la naționala României. Acesta a obținut recent cetățenia română, fiind primul jucător ,,străin” ce va evolua sub culorile tricolorului. Camora a venit în România în anul 2011, reușind să câștige cu CFR Cluj o Cupă a României, patru titluri de camion și o Supercupă a României.

Pe lângă Camora, CFR Cluj mai dă alți patru jucători. Ciprian Deac și Andrei Burcă sunt în lotul principal, iar Cristian Bălgrădean și Mihai Bordeianu se află pe lista de rezerve.

Mirel Rădoi a fost atacat fără menajamente de câțiva fani, după ce l-a chemat la lot pe Mario Camora.  ”Mirel Rădoi, în goana după pseudo-performanțe iluzorii, a deschis astăzi porțile naționalei pentru jucători naturalizați. Cine își închipuie că Mario Camora va fi primul și ultimul se înșeală. Este doar Calul troian, învelit în bune intenții, ce va aduce după sine alte și alte 'importuri' de ocazie.

Nationala e o chestie de principiu. La fel ca drapelul, imnul sau ziua națională a unei țări. Nu le schimbi după bunul plac, când altele ți se par mai atrăgătoare. Mergi cu ele mai departe și încerci să le dai strălucire. Cu ce ai, cu ce poți. Asta nu a înțeles Mirel Rădoi așa că îi urăm o cât mai scurtă cariera la cârma selecționatei”, au scris, pe pagina de Facebook Honor et Patria, câțiva suporteri ai ”tricolorilor”.

Lotul României pentru meciurile cu Islanda, Norvegia și Austria

Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 69/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)

Fundași: Sergiu Hanca (KS Cracovia/Polonia, 5/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 1/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Dragoș Grigore (Ludogorets/Bulgaria, 38/1), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 19/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa/Rusia, 11/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 15/0), Mario Camora (CFR Cluj, 0/0)

Mijlocași: Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 39/5), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 21/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 39/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 7/0), Gabriel Iancu (FC Viitorul Constanța, 1/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 24/4), Alexandru Mitriță (New York City FC/SUA, 11/2), Ianis Hagi (Rangers/Scoția, 11/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets/Bulgaria, 37/13), Denis Alibec (Astra, 12/2), George Pușcaș (Reading/Anglia, 16/7)

Fotbaliștii aflați pe lista de rezervă
Cristian Bălgrădean (CFR Cluj, 0/0), Mihai Bălașa (Universitatea Craiova, 6/0), Florin Ștefan (Sepsi, 1/0), Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 2/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 4/0), Deian Sorescu (Dinamo, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 3/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0).

România se va deplasa în Islanda pentru meciul programat pe 8 octombrie, apoi va juca din nou în deplasare, în Norvegia, pe 11 octombrie. Pe 14 octombrie, ”tricolorii” vor juca ”acasă” cu Austria.

Comenteaza