Maratonul Apuseni ia startul pe 7 iulie

Maratonul Apuseni ia startul pe 7 iulie
Cea de-a doua ediţie a Maratonului Apusenilor va avea loc sâmbătă, 7 iulie, în staţiunea Muntele Băişorii din Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat de Clubul Alpin Român Secţia Universitară Cluj.

Maratonul Apuseni este cea mai amplă competiţie de alergare montană din zonă şi are 3 probe de concurs: proba de maraton, cu o lungime totala a traseului de 41,7 km; proba de semi-maraton, cu o lungime totala a traseului de 23,5 km si proba family cu o distanta de 2,3 km.

Startul se va da pe 7 iulie, ora 9, în staţiunea Băişoara, iar circuitul se desfăşoară în zona de sud-est a masivului Gilău-Muntele Mare, între staţiunea Muntele Băişorii şi valea Posaga, La Plopis, Buhuia, Sesul Cald, Pietrele Mărunte, Crucea Crencii, Bocşesti, Dealu Ticului, Sagagea, Belioara, Dealu Bilii, La Mateoaie, Româneasa, La Stiolne, Dealu Boinic, Valea Vadului.

Harta traseului se poate vizualiza aici.

"Vom realiza încă o dată că am dorit mai ales să ne mişcăm în natură, sa concurăm cu noi înşine, sa revedem confraţi întru pasiune, să ne facem noi prieteni şi când ne va trece oboseala, să ne bucurăm că am fost câteva ore hoinari prin trecut", a declarat Dinu Mititeanu, preşedintele de onoare CAR Universitar Cluj.

Categoriile de vârstă pentru concurs vor fi:

16 - 29 de ani; 30 - 39 ani; peste 40 de ani (masculin şi feminin) şi Open.Inscrierea in concurs

Înscrierea se face prin completarea formularului aflat pe site-ul maratonului până pe 5 iulie. Taxa de participare este de 100 lei.

 

 

Etichete
Comenteaza