"Lupii galbeni", îmblânziți la Cluj. "Studenții" au învins Petrolul în fața a 15.000 de spectatori

"Lupii galbeni", îmblânziți la Cluj. "Studenții" au învins Petrolul în fața a 15.000 de spectatori
| Foto: ZIUA de Cluj

Formația pregătită de Erik Lincar s-a impus în derby-ul contra liderului, scor 3-1, în meciul care a stabilit recordul stagional de spectatori în Liga a 2-a. 

"Studenții" au început perfect meciul și după ce Hofman l-a pus la încercare pe Avram (4), Tescan a deschis scorul cu un șut imparabil (6), spre bucuria fanilor prezenți pe Cluj Arena.

Oaspeții nu au apucat să își revină după golul încasat, iar Ely Fernandes a trimis în bară (11), pentru ca mai apoi Hofman să reia puțin peste transversală (12).

Elevii lui Erik Lincar nu au redus din turație în minutele ce au urmat și Florin Ilie a reușit să majoreze diferența din centrarea lui Pîrvulescu (18). Tot în urma unei faze fixe Tescan a reușit dubla, iar după 26 de minute tabela de pe Cluj Arena indica 3-0 pentru "Şepcile roșii".

Echipa clujeană a făcut un pas înapoi după ce prima jumătate de oră s-a scurs, iar oaspeții au profitat. Mai întâi Meijers a trimis cu capul în stâlpul porții lui Gorcea (30) și Tucaliuc a șutat puternic în transversală, de la distanță (33).

Cu toate acestea, scorul a rămas neschimbat, iar la capătul primelor 45 de minute "studenții" conduceau cu 3-0.

La revenirea de la cabine, clujenii au încercat sa conserve rezultatul, în timp ce jucătorii Petrolului au încercat în zadar să se apropie de poarta gazdelor.

Totuși, Măzărache a scăpat pe contraatac, Gorcea a fost nevoit să intervină decisiv, iar centralul a dictat penalty. Diarra și-a asumat răspunderea și a redus din diferență, deși Gorcea a ghicit colțul (64).

Șase minute mai târziu, același Diarra a scăpat singur spre poartă, l-a driblat pe Gorcea, însă nu a reușit să înscrie (70).

Universitatea Cluj a gestionat excelent finalul de meci, s-a impus cu 3-1 și a urcat pe locul secund în clasament, la doar trei puncte de lider. 

Comenteaza