Luna fără cadouri pentru „Şepcile roşii"

Luna fără cadouri pentru „Şepcile roşii
În ultimele patru sezoane petrecute în Liga I, Universitatea n-a reuşit să câştige vreun meci jucat în luna decembrie. Până pe data de 19 a acestei luni, „U" va mai juca încă trei partide dificile.

E bătut în cuie! Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat oficial că sezonul de iarnă se va prelungi până cu şase zile înainte de Crăciun. Universitatea e printre echipele care a cerut ca meciurile să fie oprite, mai ales dacă frigul şi gazoanele îngheţate ar putea face imposibilă programarea tuturor partidelor. „Studenţii" mai au, însă, un motiv să nu-şi doreacă prelungirea campionatului: în ultimele patru sezoane sezoane de Liga I, clujenii n-au câştigat niciodată meciurile din finalul anului.

Universitatea vine după cel mai bun şir de partide din ultimii doi ani. Mihai Teja este primul antrenor după Ionuţ Badea care a izbutit să strângă trei victorii consecutive pe banca „Şepcilor roşii". Ultima dată când acest lucru se întâmpla era în sezonul 2011-2012, atunci când clujenii învingeau, pe rând, Ceahlăul Piatra-Neamţ (1-0), Gaz Metan Mediaş (5-2) şi FC Braşov (1-0), ultimul fiind tocmai meciul oficial care a inaugurat Cluj Arena. Acum, „studenţii" au izbutit să salte de la statutul de virtual-retrogradată la cel de echipă cu şanse mari să joace în prima divizie şi în sezonul viitor. „U" se află la doar un punct de Oţelul, prima echipă peste linie şi la şase de locul 11, ocupat de FC Botoşani. Teja, unul dintre catalizatorii acestor succese, a preferat să răspundă cu modestie când a venit vorba despre perioada bună a „Şepcilor roşii". „Marele merit e al jucătorilor, eu doar le-am spus ce să facă, am venit cu un sfat, poate am lucrat puţin la partea mentală. În rest, ei joacă, realizările le aparţin. Îi felicit! Cred că au realizat ceva magic, dar nu ne vom opri aici", a spus antrenorul după meciul cu FC Braşov.
Pentru „U" vin trei meciuri extrem de dificile, dintre care două - cu Pandurii şi Petrolul - se vor desfăşura în deplasare. Anul se încheie cu partida cu Oţelul, de pe Cluj Arena, una care ar putea decide zona în care „studenţii" se vor plasa înainte de sezonul de primăvară. Statistica nu ţine, însă, cu „Şepcile roşii". În precedentele patru sezoane jucate în Liga I, „U" nu a reuşit să câştige vreun meci jucat în ultima lună a anului, disputând opt partide şi câştigând doar trei puncte. Asta, deşi au întâlnit adversari accesibili la acel moment, precum Gloria Bistriţa (sezonul trecut) sau Voinţa Sibiu, acum doi ani.
Elevii lui Mihai Teja sunt obligaţi acum să spargă ghinionul, în condiţiile în care pentru a avea o iarnă mai liniştită trebuie să obţină puncte din cele trei meciuri rămase de disputat din acest an. De altfel, Teja şi-a trasat un obiectiv îndrăzneţ pentru finalul de 2013. „Vreau să încheiem deasupra liniei retrogradării. e enervant să tot privim clasamentul şi să vedem că suntm sub linie. Nu-mi impun neaparat ca obiectiv un anumit număr de puncte, dar ştiu că putem bate pe orice echipă", a spus antrenorul „studenţilor". Duminică, „Şepcile roşii" vor juca pe terenul Pandurilor, într-un meci care va fi transmis în direct de Digisport, de la ora 18:30. (D.S.) 7

Ce meciuri a jucat „U" în decembrie

Sezonul 2007-2008: Pandurii - „U" Cluj 2-2; „U" - Unirea Urziceni 0-2

Sezonul 2010-2011: Steaua - „U" Cluj 3-0

Sezonul 2011-2012: Voinţa Sibiu - „U" 0-0, „U" - FC Vaslui 0-1, „U" - Dacia Mioveni 2-2

Sezonul 2012-2013: „U" - Pandurii 1-1, Gloria Bistriţa - „U" 0-0

Etichete
Comenteaza