Lituania – România 1-2. Maxim a adus victoria “tricolorilor” în ultima secundă

Lituania – România 1-2. Maxim a adus victoria “tricolorilor” în ultima secundă
| Foto: foto facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Naționala a trecut peste problema gazonului sintetic și a reușit să obțină toate cele trei puncte la Vilnius.

Echipa lui Contra a început tare partida, iar primele ocazii au venit în minutul 10, la șuturile lui Chipciu și Stanciu. Gazdele au răspuns repede, iar Cernych a lovit bara după un minut. Totuși, România a fost cea care a deschis scorul. Țucudean a pătruns excelent în careul advers, mingea a ajuns la Chipciu, iar mijlocașul a înscris. În următoarele minute, Mitriță a mai semnat o altă oportunitate bună. După gol, “triccolorii” au cedat inițiativa, iar lituanienii au trecut în controlul partidei. Cu toate acestea, dominația gazdelor nu a pus în pericol poarta lui Tătărușanu, iar scorul pauzei a fost 0-1.

România a început bine și partea a doua și a forțat încă din start. La cinci minute de la reluare, Mitriță a încercat o execuție spectaculoasă, dar portarul lituanian a respins cu un reflex foarte bun. Restul reprizei a fost reprezentat de un joc pe contre și o ușoară dominație a gazdelor. Cu 10 minute înainte de final, formația lui Contra a fost salvată de Săpunaru, la o mare ocazie a lituanienilor. Finalul meciului a fost unul de foc. În minutul 89, Zulpa a egalat pentru Lituania, profitând de lipsa de marcaj, dar Maxim a adus cele trei puncte în România, cu un șut din careu.

Echipele de start:

Lituania:  Setkus - Baravykas, Jankuaskas, Klimavicius, Slavickas - Zulpa, Vorobjovas (Kuklys ‘63), Slivka - Novikovas, Cernych (Petravicius ’87), Sernas (Valskis ’63)

România: Tătăruşanu - Manea, Săpunaru, Tamaş, Bancu - Anton, Marin - Chipciu, Stanciu (Rotariu ‘86), Mitriţă (Maxim ‘78) – Ţucudean (Keșeru ‘71)

Următorul meci al “tricolorilor” va fi împotriva Serbiei, duminică, de la ora 16, pe Arena Națională.

Comenteaza