Liga de Fotbal cere Federaţiei modificarea regulamentului privind participarea galeriilor la meciurile din deplasare

Liga de Fotbal cere Federaţiei modificarea regulamentului privind participarea galeriilor la meciurile din deplasare
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, că liga va trimite Federaţiei Române de Fotbal o adresă pentru modificarea regulamentului în ceea ce priveşte participarea în grup organizat a suporterilor unei echipe la meciurile din deplasare.

"S-a hotărât să trimitem nişte adrese de modificare de regulament la FRF vizavi de galeriile care însoţesc echipele în deplasare, pentru că s-a văzut ce s-a întâmplat la Giurgiu", a precizat şeful LPF.

În minutul 80 al partidei Astra Giurgiu - Dinamo, din cadrul etapei a XI-a a Ligii I, scor 2-1, Cosmin Matei a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat de arbitrul Istvan Kovacs, deoarece i-a aplaudat pe suporterii dinamovişti care scandau împotriva minorităţii ungare.

La finalul partidei, căpitanul echipei Dinamo Bucureşti, Cosmin Matei, a declarat că nu are nimic cu arbitrul Istvan Kovacs şi a precizat că nu ştie de ce a fost eliminat. "Nu am nicio treabă cu arbitrul Istvan Kovacs. Sunt şocat! Numai el ştie de ce m-a eliminat. A coborât un copil din galerie şi m-a încurajat, iar eu l-am aplaudat", a spus Matei.

Pentru scandări, echipa Dinamo a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a LPF cu interzicerea participării suporterilor proprii în sectoarele destinate formaţiei oaspete la următoarele două meciuri din deplasare din Liga I.

De asemenea, clubul FC Dinamo a primit o penalitate sportivă de 15.000 de lei, iar mijlocaşul Cosmin Matei a fost suspendat o etapă şi a primit o penalitate de 740 de lei.

 

Etichete
Comenteaza