Liga 2 va avea un nou format. Patru cluburi ar putea promova în primul eșalon

Liga 2 va avea un nou format. Patru cluburi ar putea promova în primul eșalon
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Formatul ligii secunde va fi schimbat, iar campionatul va fi împărțit în două perioade, patru formații având șansa să promoveze pe prima scenă.

În urma unei ședințe care a avut loc marți, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF) a decis cum va arăta stagiunea 2020-2021 din eșalonul secund. Oficialii de la FRF au optat pentru un format cu două părți, un sezon regulat într-o singură manșă și apoi play-off și play-out.

Stagiunea ar putea începe cu 20 sau 21 de echipe, dreptul de participare al celor de la Pandurii Târgu-Jiu urmeză să fie stabilit de către Comisia de Apel.

Pentru început, cluburile din Liga 2 vor evolua într-un sezon regulat care se va disputa într-o singură manșă. Apoi, primele șase clasate vor intra în play-off, iar celelalte formații vor fi împărțite în două grupe de câte șapte în play-out. Dacă Pandurii va avea drept de joc, una dintre grupe va conține opt echipe.

În play-off, partidele se vor disputa tur-retur, în timp ce în play-out jocurile vor fi într-o singură manșă. Primele două clasate din play-off promovează direct în primul eșalon, în timp ce ocupantele locurilor trei și patru vor juca baraj cu formațiile clasate pe locurile șapte și opt în Liga 1.

În ceea ce privește retrogradarea, locurile șase și șapte din play-out vor ajunge în Liga 3, în timp ce ambele formații clasate pe locul al cincilea vor juca un baraj pentru menținerea în eșalonul secund.

Comenteaza