Legenda rugby-ului clujean Mircea Rusu, omagiat la 80 de ani: "Fără rugby viaţa mea ar fi fost mai săracă" FOTO/VIDEO

Legenda rugby-ului clujean Mircea Rusu, omagiat la 80 de ani:
Fostul internațional de rugby al României, Mircea Rusu, a fost premiat cu ocazia aniversării a 80 de ani de viață. Evenimentul a avut loc, astăzi, în Parcul Sportiv "Iuliu Haţieganu".

La ceremonia festiva au luat parte peste 100 de persoane, printre care multe dintre fostele glorii ale rugby-ului clujean: Octavian Chihaia, Nicolae Culda, Radu Munteanu, Jean Balint, Petrică Motrescu, Gheorghe Sabău, Alexandru Bucur, Nicolae Măţăuan, Aurel Lioca, Ioan Ursu, dar si prietenii si familia sportivului

"Nea' Rusu", aşa cum îi spun prietenii fostului sportiv, a primi o plachetă aniversară şi un tricou oficial personalizat al echipei de rugby "U" Cluj. De asemenea, din partea Federaţiei Naţionale de Rugby a primit o diplomă şi un tricou oficial al echipei naţionale. Sporitvul a fost premiat şi de Rugby Old-Boys Griviţa România, dar şi de Asociaţia Internaţională a Rugbyştilor din România.

Mircea Rusu, vizibil emoţionat, a mărturisit că fără rubgy viaţa lui ar fi fost mai săracă.

"Nu am suficiente mâini să vă îmbrăţişez, sunt absolut emoţionat. Orice se spune că am făcut pentru rugby nu a fost o obligaţie, ci o plăcere deosebită. Asta pentru că întotdeauna, în jurul meu, am avut nişte oameni capabili. E mai mare plăcerea să faci o treabă. Multă lume din România ar trebui să ia exemplu din modul de gândire al rugbyştilor", a spus Mircea Rusu.

La finalul festivităţii, cei prezenţi i-au cântat "La mulţi ani!" sportivului şi l-au aplaudat. Apoi, au făcut poze de grup şi au stabilit planul pentru meciul demonstrativ dintre generaţii, punctul forte al evenimentului de astăzi. Mircea Rusu a fost, de altfel, marcatorul primului eseu.

Mircea Rusu a făcut parte din generație excepțională a Universității Cluj, din anii ´50-´60. El A făcut parte, alături de Viorel Morariu și Radu Demian, din una dintre cele mai valoroare linii a 3-a din istoria rugby-ului românesc.

Fostul mare rugbyst s-a născut la 30 Iulie 1933, la Blaj. S-a mutat la Cluj, devenind director al Grupului Școlar Material Rulant „16 Februarie" și activând, ca jucător, la Agronomia Cluj. În orașul de pe Someș, a susținut sportul cu balonul oval la nivel de juniori, meritele sale în susținerea și dezvoltarea rugby-ului clujean fiind incontestabile. Împreună cu Alexandru Ștefu, a înființat secția de rugby de la Clubul Sportiv Scolar Viitorul Cluj, apoi o șectie de juniori la clubul sportiv școlar Locomotiva.

 

Etichete
Comenteaza