Julio Baptista, dezvăluiri despre experiența la CFR Cluj: “M-am antrenat zilnic, sunt pregătit acum”

Julio Baptista, dezvăluiri despre experiența la CFR Cluj: “M-am antrenat zilnic, sunt pregătit acum”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Brazilianul a negat și faptul că ar suferi de astm și susține că a refuzat oferte importante pentru a veni la campioana României.

La jumătatea lunii august, formația din Gruia anunța cel mai important transfer reușit vreodată de o echipă din România. Julio Baptista, trecut pe la Real Madrid și Arsenal venea la CFR Cluj. Deși nu mai jucase de un an, brazilianul a fost primit ca o vedetă, iar fanii avea așteptări mari de la omul cu 47 de meciuri în Naționala Braziliei.

De cele mai multe ori, lipsa de pregătire fizică a fost acuzată de “feroviari” pentru absența atacantului din primul 11. În plus, președintele de atunci al clubului, Iuliu Mureșan a susținut că Baptista suferă de astm, iar această afecțiune îl împiedică să joace. Brazilianul a vorbit despre pregătirea pe care a urmat-o și crede că este pregătit să evolueze pentru CFR.

"Sunt bine, nu am probleme. Singura problemă, atunci când faci pauză de șase luni, un an, e că trebuie să urmezi o procedură înainte de a începe din nou să joci, iar eu cred că am făcut asta, o lună e suficient pentru ca să fii în condiția fizică bună, dar pentru a fi în condiții și mai bune, ai nevoie să joci. Dacă nu joci, e greu. După acea pregătire m-am antrenat zilnic, nu am pierdut nicio ședință de pregătire aici, sunt pregătit acum”, a declarat atacantul, pentru Digisport.

Baptista susține că a avut discuții și cu Toni Conceicao despre introducerea sa în echipă. “Poate că e alegerea lui, nu știu. Am vorbit de la început cu el, abia venise la echipă, nu apucase să lucreze cu echipa prea mult, iar echipa nu avea rezultatele pe care și le dorea. Iar asta îi dădea bătăi de cap să mă bage în jocuri. Asta cred. Pentru cei care nu joacă, e dificil. Dacă nici nu ești în lot, e și mai rău.

Îmi place ca oamenii să vorbească despre mine, dar atunci când joc. Ei vorbesc, dar eu nu joc. Am jucat 20 de minute în Europa League, eram conduși cu 0-2, nu știu dacă am jucat bine, am intrat în joc, dar echipa a marcat două goluri când am intrat. Dar am jucat doar 20 de minute. Nu poți avea un răspuns bun când joci numai 20 de minute”, a spus brazilianul.

Fostul jucător de la Real Madrid a clarificat și problema cu astmul, care îl împiedica să joace. “Când am ajuns aici, am călătorit mult aici, cu FIFA, pentru că sunt ambasador FIFA, am fost în Brazilia, am fost în multe locuri într-o perioadă scurtă de timp. În acest timp, m-am îmbolnăvit, mi s-a făcut rău, dar nu am știut că sufeream de o alergie. Eram alergic la polen și la praf, praful din covoare, dar nu am știut asta.

Când am ajuns aici, situația s-a agravat. Tușeam, m-am dus la doctor și mi-a spus că nu sunt bolnav, ci doar alergic. Iar medicamentația e diferită în acest caz. Când am luat medicamentele care trebuiau luate, cred că în 20 de zile am fost OK. Dar nu am avut niciodată problemele de care spuneau oamenii, astm sau așa ceva. Medicamentele pe care le iau sunt permise, dar trebuie să alegi unde joci. Când joci în Europa League, trebuie să vorbești cu doctorul. E normal în fotbal”, a precizat Baptista.

Atacantul a susține că a refuzat oferte din Australia, Mexic și Argentina, pentru a semna cu CFR pe un salariu mai mic decât i s-ar fi oferit acolo. “Nu am venit aici pentru bani, am venit aici pentru a ajuta. Noi ne-am înțeles asupra unui contract. Nu-mi place să vorbesc despre cât câștig. Poate că cel mai mic salariu pe care l-am câștigat vreodată este cel de aici”, a spus Baptista.

Brazilianul a evoluat 42 de minute pentru CFR, în partida cu Gaz Metan Mediaș și returul cu Dudelange, din Europa League. De-a lungul carierei, a mai trecut pe la Real Madrid, Arsenal, AS Roma sau Sevilla.

Comenteaza