Jucătorii de la U-BT vor arunca la coș alături de tineri instituționalizați din Cluj

Jucătorii de la U-BT vor arunca la coș alături de tineri instituționalizați din Cluj
| Foto: Facebook.com/ubtcluj

Trei baschetbaliști de la U Banca Transilvania Cluj vor juca baschet cu copii și tineri de la Centrul Județean de Intervenție pentru Copilul Abuzat Cluj și de la Casele de Tip Familial.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Așadar, clujeanul Kuti Nandor și americanii Giordan Lee Watson și Brandon Brown vor veni la ultima sesiune de baschet din cadrul proiectului ”Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”.

Tinerii îi vor întâlni pe jucători în baza sportivă din Gheorgheni, marți, 5 octombrie, de la ora 15,00, în ziua în care U-BT joacă primul meci în Basketball Champions League cu Darüşşafaka Basketbol.

Programul ”Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” a fost inițiat de Asociația Caiac SMile. Proiectul a fost demarat în luna august și se încheie în 10 octombrie. Pe parcursul celor două luni, tinerii vizați de program, alături de tineri de toate vârstele și din toate mediile sociale, au putut practica sporturi în aer liber precum caiac (pe lac), tenis de masă, tenis de câmp și baschet. 

Asociația și-a propus, astfel, să contribuie la combaterea riscului de excluziune socială, să îi convingă pe tineri să se desprindă de viața online în care unii dintre ei sunt captivi și să adopte un mod de viață mai sănătos.

”Indiferent de sportul pe care îl practicăm, cel mai important este să ieșim din casă, să ne mișcăm, să facem sport, indiferent de impedimente, fie ele și fizice. Și asta ne dorim noi de la proiectul nostru. Să îi convingem pe copii că viața frumoasă, adevărată, nu este în fața unui ecran, ci afară, alături de alți tineri care fac mișcare, și, mai ales, că sportul chiar poate fi practicat de oricine. În fața sportului, toți suntem egali”, spune Ionuț Stancovici, inițiatorul proiectului.

Potrivit organizatorilor, scopul proiectului constă în protejarea și promovarea egalității de șanse și tratament în rândul tinerilor, inserția sau reinserția copiilor și tinerilor în societate prin sport și depășirea barierelor impuse de situația socială a fiecăruia dintre ei. 

Proiectul “Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” este organizat de Asociaţia Club Sportiv Caiac SMile, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza