Jucătoarele de la "U" Olimpia Cluj, pregătite pentru noul sezon de UEFA Champions League

Jucătoarele de la "U" Olimpia Cluj, pregătite pentru noul sezon de UEFA Champions League
| Foto: facebook.com/UOlimpiaCluj

Clujencele au plecat duminică dimineața spre Mariehamn, Finlanda, acolo unde miercuri, 18 august, vor debuta în noul sezon al UEFA Women’s Champions League. 

“U” Olimpia Cluj va juca în compania echipei Åland United, campioana Finlandei. Partida se va disputa pe „Wiklöf Holding Arena”, de la ora 20.00 (ora României).

În cealaltă partidă a Grupei 5 din turul I preliminar al Ligii Campionilor se vor confrunta echipele Servette FC Chênois Féminin Geneva, campioana Elveției, și Glentoran W.F.C. Belfast, campioana Irlandei de Nord.

Învingătoarele se vor confrunta trei zile mai târziu în finala Grupei 5, câștigătoarea urmând să se califice în turul următor al UEFA Women Champions League.

“Am avut două săptămâni de acomodare, aici, la Cluj, după care alte două săptămâni le-am petrecut în cantonament, la Jibou, acolo unde am avut parte de un teren de antrenament și de condiții de refacere foarte bune. În cea de-a cincea săptămână am încercat să ne apropiem cât mai mult de specific.

Au venit și meciurile de verificare. Din păcate, nu am putut găsi adversari pe măsură, deoarece unele echipe ori nu și-au început pregătirea, ori sunt plecate în cantonament.

Am jucat împotriva unor echipe de juniori, iar în final am dat o fugă la Budapesta pentru un amical în compania formației MTK”, a declarat Daniel Sima, antrenorul principal al campioanei României, potrivit frf.ro. 

Meciul de verificare dintre MTK Budapesta și “U” Olimpia Cluj s-a încheiat la egalitate, 2-2, golurile “studentelor” fiind marcate de Carmen Marcu și Sonia Bumbar.

”Am avut cinci junioare în garnitura de start! Avem o medie de vârstă de 19 ani, așadar o echipă foarte tânără. Și asta în ciuda faptului că le avem în lot pe Mia Ganea și pe Ioana Bortan, jucătoare cu experiență. Mia, care e antrenor cu portarii, va fi și jucătoare în cazul în care vom avea nevoie”, a adăugat Daniel Sima, care se află la al doilea sezon pe banca formației clujene.

“Anul trecut am fost director tehnic, în timp ce Iulian Szekely a fost antrenor principal. Cum e să lucrezi cu fetele? Toată lumea îmi adresează această întrebare! Sincer, nu am crezut că pot lucra cu ele la același nivel cu băieții seniori ori juniori de elită! Fetele sunt foarte receptive, pot învăța atât de repede. Trebuie să mai lucrăm însă la dueluri, acolo unde fetele pierd in calitate. Cel puțin așa mi se pare în acest moment”.

După plecarea a două jucătoare de bază, Cristina Cerescu și Maria Ficzay, cuplul de fundași al campioanei „U” Olimpia Cluj ar putea fi unul inedit, dar, așa cum spune și antrenorul Daniel Sima, unul de valoare: „Cristina Cerescu a plecat în Italia, în timp ce Maria Ficzay a plecat în Danemarca.

În aceste condiții cred că vom miza pe un cuplu de fundași centrali pe care eu îl văd în curând și la echipa națională de seniori. Este vorba despre Anamaria Salagean și Cristina Botojel, două fete de mare calitate. Sunt născute în 2004 și 2005! Foarte tinere, dar, repet, foarte valoroase”.

Åland United, campioana Finlandei și viitoarea adversară a echipei „U” Olimpia Cluj în Liga Campionilor nu e o necunoscută pentru fetele lui Daniel Sima: „O echipă tipic nordică, ce se bazează pe agresivitate, pe determinare, pe forță. Are o medie de vârstă de 25 de ani. Va fi greu, dar ne vom juca șansa până la final”.

În urmă cu un deceniu, ediția 2011-2012, echipa „U” Universitatea Cluj debuta în cea mai importantă competiție intercluburi din lume, UEFA Women’s Champions League (UEFA Women’s Cup – denumirea de atunci).

Ardelencele debutau cu dreptul și câștigau cu maximum de puncte grupa de la Sarajevo, din care au făcut parte formațiile Gintra Universitetas (Lituania), Atașehir Belediyesi (Turcia) și SFK 2000 Sarajevo (Bosnia și Herțegovina). Olimpia Cluj avea să piardă însă în faza eliminatorie, 16-imi de finală în fața puternicei formații Olympique Lyonnais.

Comenteaza