Jaqueline Cristian și Ana Bogdan, favoritele publicului la Transylvania Open 2022: "Ne bucurăm foarte mult că putem juca acasă"

Jaqueline Cristian și Ana Bogdan, favoritele publicului la Transylvania Open 2022: "Ne bucurăm foarte mult că putem juca acasă"
| Foto: ZIUA de Cluj

Cele două jucătoare reprezintă principala speranță a României la un rezultat important în cadrul turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca.

Participante și la prima ediție Transylvania Open, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian sunt nerăbdătoare înaintea turneului din 2022. Cele două au avut parte de sezoane total diferite, dar speră la un rezultat cât mai bun la Cluj-Napoca.

Cap de serie numărul 3 la Transylvania Open 2022, Ana Bogdan se declară încântată de posiblitatea de a evolua din nou în fața publicului din România. Jucătoarea de pe locul 46 WTA se află într-o formă foarte bună, a cucerit și trofeul de la Iași și țintește fazele finale și la Cluj. Primul adversar al Anei Bogdan e Jule Niemeier (72 WTA), o jucătoare pe care românca o consideră periculoasă.

"Cred că am așteptat cu mare nerăbdare luna octombrie pentru a ajunge la acest turneu. Este o bucurie să joc aici, cu atât mai mult cu cât anul acesta avem parte și de public. Sperăm ca tribuna să fie cât mai plină și să ne susțină pe tot parcursul turneului.

Nu se compara cu nimic sentimentul pe care îl ai când câștigi un turneu acasă. Ar fi foarte special să câștig aici, dar nu prea vreau să mă gândesc la acest lucru. La fel am făcut și la Iași, am făcut tot ceea ce a trebuit, am luat-o pas cu pas. Vreau să mă pregătesc ca și în săptămânile trecute.

Adversara mea este una puternică, am văzut că a avut un sezon foarte bun și rezultate bune la turneele de Grand Slam. Nu mă voi gândi că e un meci ușor și nu voi trata lucrurile cu superficialitate", a declarat Ana Bogdan.

În schimb, Jaqueline Cristian (82 WTA) beneficiază de un wild card la Transylvania Open 2022. "Draculina" de anul trecut a avut un sezon marcat de probleme medicale și a revenit pe teren abia în luna august. Jaqueline a câștigat turneul ITF de la Le Neubourg și se pregătește de întâlnirea cu Xiyu Wang din primul tur al Transylvania Open 2022.

"Ne bucurăm foarte mult că putem juca acasă. E un alt vibe, te simți mult mai bine în fața publicului și ai altă energie în timpul meciului. E un turneu foarte frumos, condiții foarte bune și ne mândrim că avem acest turneu acasă.

Mă aștept la un meci greu, e o jucătoare bună. Toate chinezoaicele joacă foarte bine, sunt foarte disciplinate și au mentalitate puternică. Au în spate echipe și condiții pe care nu le are toată lumea.

Mă aștept la un meci bun, mă bazez și pe faptul că sunt acasă. Tot timpul am jucat bine acasă, energia publicului mă încarcă foarte mult. Sunt destul de încrezătoare, dar o voi lua meci cu meci", a spus Jaqueline Cristian.

 

Comenteaza