Iuliu Mureşan: Revenirea lui Paszkany la CFR, doar speculaţii

Iuliu Mureşan: Revenirea lui Paszkany la CFR, doar speculaţii
Cu cei doi la conducere, "feroviarii" au obţinut cele mai mari performanţe din istorie.

Iuliu Mureşan, preşedintele formaţiei din Gruia, a infirmat, miercuri, o posibilă întoarcere a lui Arpad Paszkany în acţionariatul echipei.

Cu cei doi la conducere, CFR Cluj a obţinut cele mai mari performanţe din istorie. A câştigat trei campionate (2008, 2010, 2012), patru cupe (2008, 2009, 2010, 2016) şi două supercupe ale României (2009, 2010).

De asemenea, în sezoanele 2008-2009, 2010-2011 şi 2012-2013, CFR a evoluat în Champions League. Cel mai bun rezultat din această competiţie rămâne clasarea pe locul 3 în 2012, în faza grupelor. Atunci, echipa din Gruia a strâns 10 puncte într-o grupă cu Sporting Braga, Galatasaray şi Manchester United.

"Sunt doar speculaţii. Deocamdată, el nu şi-a exprimat intenţia de a se implica din nou la club. Eu mi-aş dori să revină. În anii petrecuţi aici a realizat multe lucruri bune, iar echipa de acum este creaţia lui", a declarat oficialul "feroviarilor" pentru ZIUA de CLUJ.

În actuala ediţie a Ligii 1, echipa antrenată de Vasile Miriuţă ocupă locul 8, cu 14 puncte şi un golaveraj de 21-9, după 11 etape. "Vişiniii" au cel mai bun atac şi a doua cea mai bună defensivă din campionat.

"Ne bucurăm foarte mult de ultimele rezultate obţinute. La ora actuală, putem spune că avem şanse reale la play-off. Suntem la doar două puncte distanţă. Adversarele noastre sunt puternice, dar şi noi suntem buni. Sper să mergem pe aceeaşi linie, dar înainte de toate, trebuie să învingem şi în meciul cu CSMS Iaşi", a afirmat Mureşan.

Şeful "feroviarilor" este mulţumit de prestaţia lui Sorsa şi Omrani, fotbalişti transferaţi recent de CFR Cluj. Ultimul dintre ei a înscris un gol în victoria cu ASA, din etapa trecută, scor 3-1.

"Au evoluat foarte bine, nu am ce să le reproşez. Întotdeauna am avut o oarecare inspiraţie în ceea ce priveşte aducerea de jucători", a subliniat el.

Iuliu Mureşan a comentat şi următoarele meciuri ale Naţionalei din preliminariile CM 2018. România întâlneşte sâmbătă, 8 octombrie 2016, în deplasare, Armenia. 3 zile mai târziu, selecţionata lui Christoph Daum va da piept la Astana cu reprezentativa din Kazahstan.

"Vor fi două partide grele, dar sunt sigur că România se poate califica. Pentru a realiza acest lucru, e foarte important să obţină două victorii şi nu alte rezultate", a afirmat şeful echipei din Gruia.

Oficialul de la CFR îl susţine pe Cristi Bud în eventualitatea unei convocări la prima reprezentativă. Vârful de 31 ani a înscris 6 goluri în actuala stagiune, 5 din ele în ultimele trei runde din Liga 1.

"Bud e un jucător valoros, e golgheterul nostru şi dacă va fi chemat la naţională, ne-am bucura. Important e să-şi facă treaba la noi şi apoi rămâne de văzut. Orice convocare a unui fotbalist de aici e binevenită", a mai spus Mureşan.

Următorul joc oficial al elevilor lui Miriuţă este programat pentru 14 octombrie, acasă, cu CSMS Iaşi, de la ora 20:30.

Comenteaza