Iuliu Mureșan: ”Nistor e un jucător de care aveam nevoie”

Iuliu Mureșan: ”Nistor e un jucător de care aveam nevoie”
Președintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureșan, crede că transferul lui Dan Nistor va fi de bun augur pentru ”feroviari”.

Oficialul CFR-ului anunță că Nistor ar putea evolua chiar din prima etapă. Luni, 17 iulie, de la ora 21:00, echipa lui Dan Petrescu va debuta în noul campionat pe terenul lui FC Botoșani.

"Este un transfer foarte important pentru noi. Nistor este un jucător foarte bun, pe care-l cunoaștem cu toții și cred că aveam nevoie de el. În plus, un mare avanjtaj este acela că jucătorul vine pregătit. Deci, dacă antrenorul consideră, el poate fi folosit din primul minut al primei etape din noul campionat", a spus Mureșan pe Digisport.

Transferul lui Dan Nistor de la Dinamo a fost confirmat, vineri, de către Iuliu Mureșan. În schimbul mijlocașului de 29 ani, formația din Gruia l-a cedat pe Filipe Nascimento (22 ani). Negocierile au început din stagiul de pregătire din Slovenia, când CFR și Dinamo se aflau în același hotel.

Atât Nistor, cât și Nascimento, joacă pe postul de mijlocaș central. Dan Nistor a strâns 35 de meciuri în toate competiţiile pentru "alb-roșii", reuşind 6 goluri şi 7 pase decisive în ultimul sezon. De-a lungul carierei, jucătorul român a mai trecut pe la Internațional Curtea de Argeș, Dacia Mioveni, Pandurii Târgu Jiu și Evian. Are 3 selecții în echipa națională și e cotat la 1,2 milioane de euro, conform transfermarkt.com.

Filipe Nascimento se afla la CFR Cluj din iunie 2015. A adunat 29 partide și a înscris 6 goluri pentru ardeleni în ultimul sezon. Mijlocașul portughez a mai evoluat la echipa de tineret a Benficăi, dar și la Academica Viseu. A bifat selecții în reprezentativele U16, U17 și U18 ale Portugaliei și e cotat la 800.000 euro pe transfermarkt.com.

CFR Cluj a mai făcut alte 14 transferuri în această vară. Formația din Gruia i-a adus pe atacanții Urko Vera, Marius Coman și Jeremy Bokila, mijlocașii Yasin Hamed, Emmanuel Culio, Ovidiu Hoban, Thierry Moutinho și Pelayo, fundașii Sasa Balic, Alexandru Vlad, Paulo Vinicius, Cristi Manea și Srdjan Luchin, respectiv portarul Tomislav Duka.

Comenteaza