Iuliu Mureșan, înainte de derby-ul cu FCSB: Sperăm că absența lui Dan Petrescu de pe bancă nu ne va afecta

Iuliu Mureșan, înainte de derby-ul cu FCSB: Sperăm că absența lui Dan Petrescu de pe bancă nu ne va afecta
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Președintele CFR-ului, crede că partida care va decide campionatul va fi una foarte echilibrată și speră ca meciul să se joace doar pe teren.

Mureșan consideră că absența lui Petrescu va conta, dar își dorește ca tehnicianul liderului să aleagă tactica perfectă pentru partida din Gruia. “Nu ne afectează discuțiile din afara terenului. Jucătorii se pregătesc foarte bine, sub comanda lui Dan Petrescu și cred că sunt toate premisele ca să facem un meci bun și să obținem o victorie, pentru că asta ne dorim. Din păcate, sperăm ca absența lui Dan Petrescu de pe bancă nu ne va afecta atât de mult. Ne pare rău că s-a întâmplat, era mult mai bine cu el pe bancă, altfel poate conduce echipa de acolo. Probabil că va sta iar în lojă, nu cred că vrea să se expună și să stea în spatele băncii. Cred că echipa prin coeziunea pe care o arată, prin organizarea jocului făcută de Dan Petrescu și prin tactica foarte bună pe care o va alege nu va lua gol”, a declarat președintele clujenilor.

Conducătorul “feroviarilor” speră că nu vor fi probleme, iar partida se va juca doar pe gazonul arenei clujene. “Nu cred că vor fi probleme la acest meci, cel puțin din punctul nostru de vedere. Mă aștept să fie declarații înainte de meci, dar noi în general de abținem și răspundem la unele declarații, doar dacă credem că e cazul. Incidente sunt convins că nu vor fi, iar meciul se va disputa 100% în teren și cred că va fi un meci în care jucătorii se vor respecta”, a mai menționat Mureșan.

Președintele CFR-ului crede că elevii lui Dan Petrescu se pot impune prin forța colectivă pe care o arată pe teren. “Meciul va fi unul foarte echilibrat. Suntem două echipe de valori apropiate, două echipe bune. Steaua se bazează pe individualități, noi ne bazăm mai mult pe jocul colectiv, pe faptul că suntem o echipă cu un spirit mare de luptă și pe pressing, care va incomoda adversarii. În rest, așteptăm să jucăm bine, să avem și un pic de noroc și să câștigăm”, a adăugat conducătorul din Gruia.

Iuliu Mureșan a vorbit și despre absența lui Ioniță de la meciul cu Poli Iași și jocul disputat de el pentru echipa a doua a clubului. “Ioniță nu are nicio problemă, nu e accidentat, însă Dan Petrescu a considerat că mai trebuie să se pregătească pentru a junge titular la prima echipă. E greu să joci titular în primul 11 al nostru, care are o mare valoare. E un mecanism care merge bine și e foarte greu de schimbat. Sunt convins că Ioniță are valoare și aștept momentul când va juca titular și sper că va juca atât de bine încât să nu îl mai putem scoate din primul 11. Dan Petrescu e singurul care știe primul 11, iar la ora meciului vom vedea cine va fi în teren” a completat conducătorul ardelean.

Derby-ul dintre CFR Cluj și FCSB va avea loc duminică, 18 martie, de la ora 20:45, pe Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

Comenteaza