Italia, în finala Euro 2020, după o victorie uriaşă, la penalty-uri, cu Spania

Italia, în finala Euro 2020, după o victorie uriaşă, la penalty-uri, cu Spania

Squadra azzurra, o naţională care a arătat splendid, încă din prima zi a turneului, şi-a rezervat locul în meciul pentru trofeu de duminică, 11 iulie, ora 22.00, când va întâlni învingătoarea dintre Anglia şi Danemarca pe „Wembley“.

Selecţionata de fotbal a Italiei s-a calificat în finala EURO 2020 după ce a învins reprezentativa Spaniei cu scorul de 4-2, la loviturile de departajare, marţi seara, pe Stadionul Wembley din Londra, în prima semifinală, în care scorul a fost egal după 120 de minute, 1-1 (0-0, 1-1).

Italia a reuşit să deschidă scorul prin Federico Chiesa (60), dar Spania, care a dominat jocul, a izbutit egalarea pe final, prin noul-intrat Alvaro Morata (80). La loviturile de departajare, Belotti, Bonucci, Bernardeschi şi Jorginho au transformat pentru italieni, iar Gerard Moreno şi Thiago Alcantara au înscris pentru spanioli. Manuel Locatelli a ratat pentru ''azzurri'' (a apărat Unai Simon), iar de la iberici au irosit penalty-urile Olmo (şut peste) şi Morata (a apărat Donnarumma).

Italia are un titlu european, obţinut în 1968, pe teren propriu, iar de două ori a pierdut finala, în 2000 (în faţa Franţei) şi în 2012 (în faţa Spaniei).

Squadra Azzurra şi-a luat o nouă revanşă în faţa Spaniei, care a învins-o la EURO în 2008 (4-2 la loviturile de departajare, în sferturi) şi în 2012 (4-0 în finală). Cele două echipe s-au întâlnit acum la al patrulea EURO consecutiv, în 2016 câştigând Italia, cu 2-0 în sferturi.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, fanii din Italia și Spania nu au putut călători la Londra pentru meciul din semifinale, astfel că naționalele s-au bazat, în mare parte, pe suporterii lor care locuiesc în Marea Britanie. Astfel, mulți au urmărit meciul de acasă. Mii de fanii ai Italiei s-au strâns în Piazza del Popolo, din Roma, și au sărbătorit pe străzi calificarea în finală, scrie digisport.ro. 

Comenteaza