Istoria se repetă. Pentru al doilea an consecutiv, "U" Cluj e în semifinalele Cupei după o victorie cu Hermannstadt

Istoria se repetă. Pentru al doilea an consecutiv, "U" Cluj e în semifinalele Cupei după o victorie cu Hermannstadt
| Foto: FC Universitatea Cluj

La fel ca în stagiunea precedentă, formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău i-a învins la limită pe sibieni în sferturile de finală, scor 1-0.

Miza partidei și-a spus cuvântul în cazul ambelor echipe, care au început prudent. Timp de minute bune, jocul a fost încâlcit, fără prea multe idei din partea celor 22 de jucători. Abia după jumătatea reprizei, Universitatea a pus stăpânire pe minge, iar jocul a căpătat ritm. Prima ocazie a venit în minutul 24, când Chipciu a trimis un șut puternic, însă alături.

Apoi, Dan Nistor și-a încercat și el norocul de la distanță, dar a lovit bara (33), în timp ce exceuția lui Simion, tot din afara careului, a trecut pe lângă stâlpul porții. Oaspeții puteau da lovitura înainte de pauză, când Bejan a trimis cu capul în transversală (41), dar scorul pauzei a fost 0-0.

După revenirea de la vestiare, ritmul a fost unul mai lent, însă Universitatea a rămas echipa mai activă. Chiar și așa , singurele momente în care gazdele au reușit să amenințe poarta adversă au fost cele în care au încercat execuții din afara careului. Ioan Ovidiu Sabău a încercat să impulsioneze atacul și a trimis forțe proaspete pe teren.

Anselmo putea răsplăti încrederea antrenorului, dar a trecut pe lângă o centrare bună trimisă de Chipciu în gura porții (74). Argentinianul avea să fie în cele din urmă eroul serii. Universitatea a pus presiune în prelungiri, iar atacurile au dat roade.

La o centrare venită din flancul stâng, Vali Gheorghe a trimis puternic cu capul, Căbuz a respins, dar Anselmo a fost pe fază și a macat pentru prima dată în tricoul alb-negru. Așadar, "studenții" s-au impus cu 1-0 în fața celor de la Hermannstadt și va juca din nou în semifinalele Cupei României.

Comenteaza