Istoria nu e de partea "feroviarilor". Cum a arătat situația la jumătatea play-off-ului în ultimii 5 ani

Istoria nu e de partea "feroviarilor". Cum a arătat situația la jumătatea play-off-ului în ultimii 5 ani
| Foto: facebook.com/cfr1907

CFR Cluj, formația care a dominat Superliga în ultimele sezoane, se află într-o situație inedită după primele 5 runde din play-off.

În 2017, clubul din Gruia a ieșit din insolvență și l-a angajat pe Dan Petrescu, antrenor ce avea misiunea să aducă din nou trofee în vitrina echipei. De atunci, CFR Cluj a cucerit 5 titluri în Superligă, 4 dintre acestea cu fostul internațional pe bancă.

De asemenea, în ultimele sezoane, "feroviarii" erau recunoscuți pentru modul în care gestionau momentele complicate și partidele decisive din play-off. Situația pare că s-a schimbat în actuala stagiune, iar pentru a doua oară în 5 ani, CFR Cluj nu ocupă prima poziție la jumătatea play-off-ului.

În sezonul 2017-2018, după 5 runde din play-off, formația din Gruia era pe locul secund, în urma celor de la FCSB, la două puncte distanță. În cele din urmă, "feroviarii" aveau să cucerească titlul la un punct față de rivala din capitală.

În stagiunea ce avea să urmeze, 2018-2019, campioana conducea clasamentul la jumătatea play-off-ului, cu un avans de trei puncte. "Feroviarii" au reușit să își păstreze prima poziție până la final și au cucerit matematic titlul încă din penultima rundă.

Sezonul 2019-2020 a adus o nouă rivală pentru clujeni în lupta pentru prima poziție. După 5 etape de play-off, trupa din Gruia conducea clasamentul, la doar un punct de CS U Craiova. În cele din urmă, pandemia a dus la disputarea unei finale pentru titlu, câștigate de "feroviari" cu 3-1, chiar pe terenul oltenilor.

Lupta a fost strânsă și în stagiunea ce a urmat, duelul CFR-FCSB revenind în prim-plan. La jumătatea play-off-ului clujenii aveau un avans fragil, de doar două puncte, însă au încheiat campionatul en-fanfare, la 9 lungimi față de rivali.

Situația după primele 5 etape de play-off s-a repetat și în sezonul trecut, diferența dintre CFR și FCSB fiind tot de două puncte. Finalul a fost unul încins, dar tot "feroviarii" au ieșit învingători, ajutați și de jocul rezultatelor.

În prezent, campioana ultimelor cinci ediții e la 4 puncte în spatele liderului Farul Constanța, după ce a pierdut întâlnirea directă de la malul mării. Așadar, diferența dintre primele două clasate este cea mai mare din ultimii 5 ani, iar echipa de pe locul secund a reușit o singură dată să cucerească titlul venind din urmă.

Pentru CFR Cluj urmează jocuri în deplasare cu Rapid, FCSB și Sepsi OSK, în timp ce în Gruia vor veni CS U Craiova și Farul Constanța, duelul cu "marinarii" urmând să aibă loc în chiar ultima rundă a play-off-ului.

Comenteaza