Ionuț Lupescu știe cum poate să piardă CFR campionatul. „Au probleme financiare"

Ionuț Lupescu știe cum poate să piardă CFR campionatul. „Au probleme financiare"
| Foto: foto uefa.com

Campioana en titre, CFR Cluj, a terminat și această iarnă pe fotoliul de lider al clasamentului.

CFR Cluj a încheiat anul 2021 ca lider detașat în Liga 1, la 10 puncte față de principala urmăritoare, FCSB, și la 20 peste revelația sezonului, FC Voluntari, echipa care completează podiumul. 

Multe nume din fotbalul românesc văd deja formația din Gruia campioană, deși există factori care le-ar putea pune probleme ardelenilor. Problemele financiare sunt tot mai vehiculate la CFR, dar Cristi Balaj, președintele echipei a dezmințit recent zvonurile despre intrarea în insolvență a echipei.

Lupescu: Experiența face diferența

Ionuț Lupescu crede și el că CFR Cluj are toate șansele să câștige titlul sub comanda lui Dan Petrescu în acest sezon. În opinia sa, atuul formației din Gruia este experiența „Bursucului", care are în palmares trei titluri cu actuala sa echipă.

Fostul candidat la șefia FRF a lăsat de înțeles că rivalele la titlu nu mai pot face nimic ca să-i încurce, iar singurii care ar putea să îi oprească din a lua campionatul ar fi chiar ei înșiși.

„CFR Cluj, din ce am citit, au probleme financiare. Dacă și ei au probleme, oare cum sunt celelalte cluburi... Singurii care îi pot pune piedică sunt tot ei, doar ei pot să-și facă probleme. Dar eu cred că Dan Petrescu are destulă experiență în fotbalul românesc ca să câștige din nou un titlu", a declarat Lupescu pentru Digisport.

Gigi Becali mai are speranțe la titlu

Gigi Becali (63 de ani) nu a renunțat la lupta pentru titlul din Liga 1, chiar dacă la final de 2021 distanța față de CFR Cluj este de 10 puncte în favoarea campionilor.

Finanțatorul celor de la FCSB își freacă mâinile de bucurie și susține că Universitatea Craiova a ieșit din această ecuație.

„Nu mai are nicio șansă la titlu și să zică mulțumesc dacă intră în play-off. Dacă trece peste Rapid intră, dacă nu, atunci la revedere. Ei nu au fost în stare să fie acum peste Voluntari, Botoșani, iar de noi și CFR ce să mai spunem. Stai că au de furcă și cu Farul lui Gică Hagi”, a spus Becali. 

Comenteaza