Ioan Ovidiu Sabău privește cu optimism spre jocul de la Botoșani: "Vrem să scoatem un rezultat bun"

Ioan Ovidiu Sabău privește cu optimism spre jocul de la Botoșani: "Vrem să scoatem un rezultat bun"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj are nevoie de puncte în Moldova, după ce a pierdut surprinzător pe teren propriu în runda precedentă.

Învinși de FC Voluntari în prelungiri, "studenții" au parte de o deplasare complicată, atât din punct de vedere al distanței, cât și în ceea ce privește adversarul. Chiar dacă moralul elevilor săi se reface greu după eșecul de etapa trecută, Ioan Ovidiu Sabău își dorește un rezultat pozitiv la Botoșani.

"Vrem să scoatem un rezultat bun, un egal sau să câștigăm. Întâlnim un adversar bun, bine organizat, care are un punct peste noi. Au un atac foarte bun, iar noi încă suntem afectați după jocul cu Voluntari.

Am tot analizat, am discutat, nu aveam voie să pierdem. Drumul până acolo e lung, am preferat să plecăm joi dimineață, iar vineri să fie antrenamentul de bază. Toate echipele sunt acolo, Hermannstadt, UTA, care are două jocuri accesibile cu FC Argeș și Mioveni. Se va juca până în ultima etapă.

Cred că meciul cu Chindia va fi cel decisiv pentru noi. Ne-ar ajuta să nu pierdem la Botoșani, dar rămâne de văzut cum vom arăta din punct de vedere fizic. Noi am reușit tot timpul să ne refacem după momente grele. Băieții au orgoliu și dorința de a se revanșa. Înțeleg și ei că momentul nu e unul ușor și e nevoie de implicare în această perioadă", a declarat antrenorul.

Ultimele etape, adevărate teste pentru jucătorii aflați la final de contract

Ioan Ovidiu Sabău a recunoscut că rundele următoare din play-out vor reprezenta și un teste pentru "studenții" ale căror înțelegeri expiră la finalul stagiunii. Tehnicianul crede că are la dispoziție un lot format în mare parte din jucători responsabili, care ar putea continua la Universitatea.

"Mentalitatea de învingător se construiește în timp, la fel și un grup puternic. E nevoie de timp, să joace împreună, să creeze automatisme și să fie jucători care nu se mulțumesc cu puțin. Încă trebuie anumiți jucători trebuie rugați să se antreneze, să îi respecte pe cei care îi plătesc, să vină cu entuziasm. Ei sunt plătiți să se antreneze, nu să joace.

Antrenorul decide cine joacă. Mă bucur că nu am mulți astfel de jucători. Mulți au pasiune, sunt foarte orgolioși, nu cred că ar accepta ca această echipă să nu joace la anul în prima ligă. Univeristatea e un club stabil, avem un oraș frumos, condiții, depinde la cel nivel vor să joace unii din ei.

Cred că vom reuși să ne îndeplinim obiectivul mai rapid și să abordăm cu încredere și Cupa. Voi încerca să folosesc jucătorii care pot fizic și își doresc din punct de vedere mental. Chiar și cei care nu mai au contract respectă clubul, iar conducerea se va gândi să ia în calcul o prelnugire.

Trebuie să identific jucătorii care au foame, sunt responsabili și nu acceptă o eventuală retrogradare. Cel mai important e să jucăm la anul în prima ligă", a declarat Sabău.

Partida dintre Universitatea Cluj și FC Botoșani se va disputa sâmbătă, 6 mai, de la 12:30.

Comenteaza