Ioan Ovidiu Sabău despre înfrângerea „U” Cluj cu UTA Arad: „Trebuie să recunoaștem că în jocurile din deplasare suntem destul de timizi”

Ioan Ovidiu Sabău despre înfrângerea „U” Cluj cu UTA Arad: „Trebuie să recunoaștem că în jocurile din deplasare suntem destul de timizi”
| Foto: FC Universitatea Cluj

„U” Cluj a fost învinsă în meciul de sâmbătă, 1 aprilie, cu UTA Arad, cu scorul de 2-0, iar antrenorul "studenților" a încă cu gândul la acea partidă. 

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău susține că nu este supărat pe jucători pentru eșecul de la Arad, ci pe faptul că nu a reușit să pregătească cum trebuie jocul.

„Nu sunt supărat pe jucători. În continuare au toată aprecierea și încrederea mea pentru că așa consider că am creat un grup de oameni foarte responsabili, însă sunt supărat pe joc și cum am pregătit jocul.

Era un joc în care puteam să obținem cel puțin un egal, ținând cont că UTA Arad a avut acele trei – patru minute foarte bune în care au reușit să înscrie două goluri.

Noi am încercat, chiar dacă începutul de joc a fost foarte echilibrat și ne-am fi dorit mult mai mult. De asemenea, jucătorii sunt supărați, dar eu cred că am fost cel mai afectat”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău. 

Întrebat ce explicație există pentru discrepanța, destul de mare, între evoluția de acasă și cea din deplasare, antrenorul clujean a răspuns că de vină sunt timiditatea și relaxarea jucătorilor.

„Au fost prea timizi, și la Arad au fost momente în care puteam să jucăm fotbal, să avem inițiativă. Ne-am precipitat, am pierdut foarte multe mingi mai ales în atac, am ajuns cu puțini jucători în careul advers. Destul de timizi, destul de… așa o stare de mulțumire, poate și situația din clasament. Cred că ai nevoie de timp pentru că eu cer foarte mult, dar și ei pot să aibă încredere că pot mult mai mult.

Cred că nu toți sunt pregătiți pentru ceva mai mult, să jucăm la alt nivel. Suntem aici la trei, patru puncte, de ce nu să luptă pentru șapte, opt. Putem, dar să credem cu adevărat, adică nu la nivel de declarații.

E prea puțin. De ce nu mai mult. Totuși am jucători cu experiență, jucători care au jucat la un anumit nivel și au calitate, deci au valoare ca jucători. Probabil și clubul, poate și situația, neavând niște situații excepționale în ultimul timp.

Atunci intervine această automulțumire, având niște jocuri foarte bune, rezultate bune, stăm undeva acolo într-o situație, care nu e la limită și ne permite să avem o anumită relaxare sau chiar să pregătim jocurile cu o anumită superficialitate, asta nu înseamnă că nu se pregătesc, dar din punct de vedere mental, pentru că, din punctul meu de vedere, partea mentală este cea mai importantă.

Să te pregătești foarte bine, să uiți că ai pierdut, că ai câștigat, și să o iei de la capăt. Eu cred că pentru această mentalitate, ai nevoie de timp”, susține antrenorul clujean.

Comenteaza