Înfrângere dulce pentru Liverpool în semifinalele UEFA Champions League

Înfrângere dulce pentru Liverpool în semifinalele UEFA Champions League
| Foto: foto facebook.com/Champions League

Britanicii au pierdut la Roma, scor 4-2, dar s-au calificat în finală, unde o vor întâlni pe Real Madrid.

Deși avea avantaj după meciul tur, pe care l-a câștigat cu 5-2, echipa lui Jurgen Klopp a început ofensiv, iar Sadio Mane a deschis scorul în minutul nouă. Roma a răspuns repede, iar după un sfert de oră Lovren a respins mingea în colegul său, Milner, iar apoi balonul a intrat în poartă.

Firmino și Mane au continuat seria ocaziilor, care au precedat golul lui Wijnaldum, din minutul 25. Până la pauză, El Shaarawy și-a încercat norocul de la distanță și a lovit bara porții lui Karius. Astfel, Liverpool conducea după 45 de minute, scor 2-1.

Italienii au început tare repriza secundă, iar în minutul 52, El Shaarawy și-a încercat din nou norocul de la distanță, Karius a respins, dar Dzeko a fost pe fază și a înscris. Au mai urmat ocazii ale lui under, El Shaarawy și Dzeko, în timp ce Firmino și-a încercat norocul la cealaltă poartă.

Roma a reușit să înscrie din nou, în minutul 86, când Radja Nainggolan a trimis un șut superb care a lovit și bara porții lui Karius. Echipa lui Eusebio Di Francesco mai avea nevoie de două goluri pentru a trimite meciul în prelungiri. În cele din urmă, romanii au mai înscris o dată, în prelungiri, prin Nainggolan care a transformat o lovitură de pedeapsă. Astfel, Liverpool a pierdut cu 4-2 pe Stadio Olimpico, dar a câștigat 7-6 la general și s-a calificat în finală.

În ultimul act al competiției, “cormoranii” o vor întâlni pe Real Madrid. Partida va avea loc sâmbătă, 26 mai, la Kiev.

Comenteaza