Ilie Năstase, dat afară din Fed Cup

Ilie Năstase, dat afară din Fed Cup
Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a emis, pe site-ul său oficial, un comunicat în legătură cu incidentele ce au avut loc la meciul Sorana Cîrstea - Johanna Konta din Fed Cup, în urma cărora Ilie Năstase a fost evacuat din arenă. Oficialii forului i-au retras acreditarea lui Năstase.

Meciul Sorana Cîrstea - Johanna Konta, al doilea din barajul pentru Grupa Mondială 2, a fost întrerupt, sâmbătă, la scorul 2-6, 3-1, după ce jucătoarea britanică ar fi fost jignită din tribune. Konta a plecat plângând la vestiare. Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, a fost trimis în tribune, iar mai apoi evacuat de către supervizorul partidei, din cauza unor injurii aduse arbitrului de scaun.

La ieşirea din arenă, fostul număr 1 mondial a jignit o jurnalistă britanică aflată la meci. În urma evenimentelor, ITF anunţă că i-a fost retrasă acreditarea lui Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei României neputând să mai participe la niciun meci din cadrul întâlnirii cu Marea Britanie.

"Căpitanul României, Ilie Năstase, a fost scos de pe teren în timpul celui de-al doilea meci al întâlnirii de Fed Cup, România - Marea Britanie, de la Constanţa. Domnului Năstase i s-a cerut să părăsească terenul de către arbitrul ITF Andreas Egli, din cauza comportamentului său nesportiv, după ce a primit două avertismente.

Domnul Năstase a fost scos din tribune din cauza comportamentului său nepotrivit. Acreditarea sa a fost anulată şi nu va mai lua parte la această întâlnire. ITF va lansa o investigaţie asupra acestui caz, dar şi cu privire la comentariile anterioare făcute de domnul Năstase în această săptămână", arată ITF.

Comenteaza